Nr. 1057, Anul 18, din 8-Septembrie-2020
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
DEDEMAN
EvenimentVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Secetă extremă în Ialomiţa – Autorităţile trebuie să reacţioneze imediat!
PSD Ialomiţa solicită de urgenţă Instituţiei Prefectului Ialomiţa să emită ordinul pentru constituirea Comisiei de Specialitate în Domeniul Agricol, pentru constatarea şi evaluarea pagubelor produse în urma fenomenelor meteorologice periculoase.
Seceta extremă, care se manifestă de ceva timp, a compromis suprafeţe foarte mari de grâu, orz şi rapiţă, iar însămânţările de primăvară sunt puse sub semnul întrebării în judeţul Ialomiţa.
„Considerăm că s-a întârziat nepermis de mult de către reprezentanţii Guvernului în teritoriu în ceea ce priveşte iniţierea demersurilor legate de constatarea pierderilor cauzate de secetă, şi centralizarea acestora în vederea adoptării măsurilor care să permită asigurarea resurselor de hrană pentru populaţie în anul 2020. Fermierii de dimensiune mică şi mare sunt afectaţi deopotrivă de aceste fenomene meteorologice, iar lipsa de acţiune imediată a autorităţilor va conduce la afectarea activităţii economice şi punerea în pericol a locurilor de muncă direct asociate cu agricultura, dar şi a celor conexe – servicii, transporturi, comerţ. Economia întregului judeţ va avea de suferit dacă această ramură a agriculturii este ignorată.
Cadrul legislativ existent nu este perfect, dar oferă o bază pentru o primă reacţie. Prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă şi Hotărârea Guvernului nr. 557/2016 sunt aplicabile în această situaţie.
Doamna Prefect Toniţa MANEA, acţionaţi acum!”, a îndemnat Marian Pavel, preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Ialomiţa.
( Marius BADRAGAN )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.8705Euro4.8705
Dolarul SUA - 4.1828Dolarul SUA4.1828
Sondaj
Redeschiderea restaurantelor şi a şcolilor va duce la:
Creşterea îmbolnăvirilor
Scăderea îmbolnăvirilor
Nici un efect
Valentin Barbu (PNL CL)
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv