Nr. 1043, Anul 18, din 17-Ianuarie-2020
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
CotidianVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Târgurile săptămânale de la Budeşti şi Mânăstirea au fost verificate de către jandarmi
Trei infracţiuni şi şase sancţiuni contravenţionale au fost constatate de jandarmii călărăşeni, duminică, 15 decembrie, a.c., în acţiunea desfăşurată pe raza localităţilor Budeşti şi Mânăstirea din judeţul Călăraşi, în zona de organizare a Târgurilor săptămânale, cu scopul protejării populaţiei de activităţile comerciale ilicite şi combaterii fenomenului infracţional şi contravenţional în domeniu.
Astfel, doi bărbaţi au fost surprinşi în localitatea Mânăstirea, în timp ce ofereau spre vânzare o cantitate de 75 kg. de peşte, în condiţii improprii de depozitare şi fără a deţine documente legale în acest sens. Jandarmii le-au întocmit comercianţilor de ocazie actele de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de comercializare ilegală a peştelui, care au fost înaintate organelor abilitate, în vederea continuării cercetărilor.
Întreaga cantitate de peşte a fost ridicată de jandarmi şi predată organelor sanitar-veterinare pentru aplicarea măsurilor legale.
De asemenea, tot la Târgul săptămânal din localitatea Mânăstirea, un bărbat depistat în timp ce oferea spre vânzare diferite articole de îmbrăcăminte, tip sport, inscripţionate cu numele unor mărci consacrate în domeniu, nu a fost în măsură să prezinte jandarmilor documentele de provenienţă pentru cele 18 de produse comercializate. Bunurile, susceptibile a fi contrafăcute, au fost ridicate de jandarmi în vederea verificării, iar comerciantului i-au fost întocmite actele de sesizare, ce au fost înaintate organelor competente pentru continuarea cercetărilor privind săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare”, faptă prevăzută şi sancţionată conform Legii 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.
Cele şase sancţiuni contravenţionale, în cuantum total de 3.000 de lei, au fost aplicate unor comercianţi prezenţi la Târgul săptămânal din localitatea Budeşti, pentru fapte prevăzute în Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări servicii ilicite.
Jandarmii le recomandă cetăţenilor să evite cumpărarea unor produse alimentare perisabile, de la persoane necunoscute şi neautorizate din punct de vedere sanitar-veterinar, întrucât aceste produse pot reprezenta un adevărat pericol pentru sănătate; să nu achiziţioneze bunuri comercializate în mod ambulant şi fără îndeplinirea condiţiilor prevăzute de legislaţia în vigoare, iar atunci când observă astfel de acte de comerţ, să sesizeze autorităţile în domeniu.
( Marius TOMITA )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.779Euro4.779
Dolarul SUA - 4.3101Dolarul SUA4.3101
Sondaj
Trebuie guvernul Orban sa dubleze alocatiile pentru copii?
Da
Nu
PSD CL
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv