Nr. 1053, Anul 18, din 29-Mai-2020
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
EvenimentVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Topul firmelor din judeţul Călăraşi, ediţia 2019
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Călăraşi a organizat, recent, în colaborare cu Consiliul Judeţean, ediţia 2019 a Topului firmelor din judeţul Călăraşi. Acţiunea, care de-acum a devenit o tradiţie, a constituit, ca de obicei, un bun prilej de socializare între oamenii de afaceri şi reprezentanţii autorităţilor publice locale. 200 de firme din judeţ au fost premiate pentru rezultate obţinute în anul 2018, iar 20 au primit diplomă de excelenţă datorită longevităţii.

Evenimentul a avut loc, mai exact, în data de 21 noiembrie 2019, ora 14.00, la Restaurantul QUEEN şi a cuprins o festivitate de înmânare a premiilor, urmată de un cocktail. Printre cei prezenţi s-au evidenţiat Marian Drăgan (preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Călăraşi); Vasile Iliuţă (preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi); Daniel Drăgulin (primarul municipiului Călăraşi); Viorel Ivanciu (viceprimarul municipiului Călăraşi); prefectul George Iacob; reprezentanţi ai AJOFM, CAS; OJPIS, Inspectoratului Şcolar Judeţean; agenţi economici.
Preşedintele CCIA Călăraşi, Marian Drăgan a informat că topul a fost întocmit pe baza unor indicatori financiari pentru activitatea economică din 2018. „Anul 2018 a fost un an bun pentru judeţul Călăraşi, un an bun pentru agricultura călărăşeană. A fost un an bun şi pentru investiţii. Iată că pentru judeţul Călăraşi, în special pentru municipiu, a apărut o mare investiţie. Anume fabrica de parbrize făcută de Saint Gobain. Camera de Comerţ şi Industrie Călăraşi şi-a pus amprenta din plin pentru acest obiectiv. Am lucrat circa trei ani de zile pentru a convinge conducerea de aici şi cea de la Paris să facă investiţia de prelucrare a sticlei şi la Călăraşi…Iată că în acest an s-a recepţionat acest obiectiv început în 2018. Mari investiţii s-au mai anunţat în judeţul Călăraşi, dar nu au explodat încă. Ne aflăm în preajma Bucureştiului şi sunt foarte mulţi agenţi economici care doresc să-şi mute sediul în judeţul Călăraşi, în special în zona spre Olteniţa, Fundulea, Lehliu Gară. În acest an vor mai apare, de asemenea, multe investiţii care să se concretizeze. Anul 2018 a fost unul dificil, din punct de vedere al forţei de muncă. Am început să resimţim o lipsă de forţă de muncă. Bucureştiul absoarbe aproape toată forţa de muncă din Călăraşi. Este o problemă generală, pe care noi am început să o resimţim mai serios. De aceea am început să ne implicăm în şcolile de meserii şi mulţumim Inspectoratului Şcolar Judeţean care manifestă o mare deschidere în a colabora cu noi. Am început deja să pedalăm spre acele meserii care se caută pe piaţa muncii, respectiv constructor, sudor, lăcătuş şi altele. Am început să vorbim de învăţământul dual care funcţionează acum şi în judeţul nostru. În cadrul Topului, am acordat atenţie firmelor care, din 1990 încoace, au fost tot timpul prezente în top: Celor care au avut o prezenţă în top de peste 25 de ani le acordăm o diplomă de excelenţă. Pentru cele care au funcţionat de la Revoluţie până în prezent, le acordăm o diplomă de longevitate, pe ele ne bazăm. Topul se adresează firmelor mari, mijlocii, mici şi microîntreprinderi. Este o zi de sărbătoare pentru agenţii economici”, a precizat preşedintele CCIA Călăraşi.
(Continuare in editia tiparita a ziarului IMPACT
( Diana ARON )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.8423Euro4.8423
Dolarul SUA - 4.2788Dolarul SUA4.2788
Sondaj
Va reuşi România să ţină sub control pandemia cu COVID-19?
Da
Nu
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv