Nr. 1035, Anul 18, din 18-Octombrie-2019
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
EvenimentVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Două şcoli din judeţul Călăraşi, premiante la reciclare!
România face un salt în colectarea responsabilă a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, cu ajutorul Patrulei de Reciclare. Programul naţional de educaţie de mediu încheie ediţia cea mai de succes de până acum, anunţând premiile naţionale.
Astfel, premiile I, II şi III merg în judeţele Ilfov, Suceava şi Constanţa. În aceste 3 judeţe, profesorii şi elevii voluntari au contribuit la colectarea celor mai mari cantităţi de aparate electrice pe locuitor, la ediţia 2018-2019. Al patrulea premiu naţional este câştigat de echipele din judeţul Bacău. Acestea au reuşit să atragă cei mai mulţi şi mai generoşi Suporteri – firme şi instituţii care au predat aparatele electrice defecte, pentru a susţine eforturile de comunicare ale elevilor.
Toate şcolile eligibile din judeţele care au câştigat premiile naţionale vor primi materiale didactice utile pentru anul şcolar care a început.
Printre câştigătorii premiilor locale s-au numărat şi două şcoli
din judeţul Călăraşi. Este vorba de Şcoala Gimnazială „Grigore Moisil” din Ulmeni, a cărui echipă, coordonată de prof. Georgeta Rusu, a fost desemnată „Cea mai activă patrulă” şi Şcoala Gimnazială nr. 1 din Vlad Ţepeş, coordonator prof. Iulian Ruseanu, care a câştigat premiul pentru „Cea mai mare cantitate de baterii”.
Românii s-au mobilizat să colecteze deşeuri electrice mai mult ca oricând, la apelul şcolilor - o victorie pentru educaţia de mediu. Este prima ediţie a programului la care25 de judeţe au reuşit să se califice la pentru premiile naţionale. În mai mult de jumătate dintre judeţele ţării, activitatea Patrulelor de Reciclare a dus la colectarea a peste 100g DEEE/locuitor. Este un progres care demonstrează influenţa benefică a educaţiei asupra obiceiurilor de colectare a deşeurilor electrice, în România. Peste 2.300 de firme, instituţii publice şi ONG-uri au susţinut activităţile de informare şi încurajare a colectării DEEE.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT)
( Ramona BUTNARIU )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.7556Euro4.7556
Dolarul SUA - 4.2732Dolarul SUA4.2732
Sondaj
Este indicat ca în continuare să avem un Guvern...
Tehnocrat
Politic
Nu ştiu/Nu mă interesează
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv