Nr. 1035, Anul 18, din 18-Octombrie-2019
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
ExclusivVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
„Eu vreau sa ii indemn pe toti care au ONG-uri sa incerce sa munceasca din plin si cu mult suflet“
• spune presedintele Asociatiei „Ai vointa, ai putere“ din Oltenita, Ionut Marineata

Pentru societatea din Oltenita, Asociatia „Ai vointa, ai putere“ ofera un suport deosebit de important comunitatii, atat in domeniul social, economic si educational. Infiintata in 2016, aceasta tanara asociatie are scopul de a convinge si ajuta companiile din Romania sa investeasca in dezvoltarea societatii si a comunitatii in care sunt prezente. Cel putin asa a informat, la ARENA FM, in cadrul Emisiunii „Subiectul Zilei“, presedintele fondator, Ionut Marineata.
Acesta a subliniat, totodata, ca Asociatia „Ai vointa, ai putere“ reprezinta o misiune cu mult suflet, care vine in sprijinul tuturor: copii saraci, copii cu dizabilitati si handicap, studenti, someri si alte persoane marginalizate. Alaturarea celor doi termeni - vointa si putere - duce cu gandul la filozoful german Friedrich Nietzsche, cu sintagma sa celebra „vointa de putere“. Aceasta formula succinta – credea filozoful german – ar fi o cheie pentru explicarea mersului intregii lumi, a texturii complicate a vietii. La antipodul ei se afla expresia „dai vointa, iei putere“, in care raportul dintre cei doi termeni capata o semnificatie profund crestina.
Presedintele Marineata este in asentiment cu cele enuntate de filozoful german: „Intr-adevar, cred ca, cu totii suntem crestini, indiferent de religia pe care o avem. Ideea a venit de la vointa de a face. Trebuie ca in primul rand sa ai tu vointa, iar apoi sa si faci. Avand vointa, atingand toate obiectivele pe care ti le-ai propus, cu siguranta, poti sa prinzi si putere. Fiecare poate sa ajunga, daca are vointa, sa aiba si putere. Asta este explicatia Asociatiei“.
Pentru cei care nu il cunosc, Ionut Marineata este profesor, in acelasi timp inspector resurse umane SSM, PSI si tine si contabilitate. De asemenea, pana sa se infiinteze aceasta asociatie, a activat voluntar in parteneriate cu alte ONG-uri, sprijinind diverse actiuni, uneori, chiar si pe cont propriu.
A terminat Facultatea de Psihologie, pentru ca ii place foarte mult sa lucreze cu oamenii. Nu este casatorit deocamdata.
Ideea cu asociatia a venit din 2015 cand a considerat ca, la nivel de Oltenita, nu exista un ONG care, intr-adevar, sa iasa in fata, din toate punctele de vedere. Nu exista un ONG care sa se zbata temeinic pentru toate obiectivele prinse actualmente in statutul Asociatiei „Ai vointa, ai putere“.
(Continuare in editia tiparita a ziarului IMPACT)
( Ramona BUTNARIU )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.7556Euro4.7556
Dolarul SUA - 4.2732Dolarul SUA4.2732
Sondaj
Este indicat ca în continuare să avem un Guvern...
Tehnocrat
Politic
Nu ştiu/Nu mă interesează
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv