Nr. 1057, Anul 18, din 8-Septembrie-2020
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
DEDEMAN
Diverse
Miza noastră pentru dezvoltarea economică este creşterea veniturilor proprii ale judeţului
Dezvoltarea economică a judeţului este o prioritate social-democrată, iar aceasta se face eficient din mai multe surse de finanţare, proiectele europene fiind una dintre ele, deci nu singura. Experienţa spune că dezvoltarea sustenabilă presupune ca activitatea economică să se reflecte în încasările la bugetul judeţului şi al unităţilor administrativ teritoriale. Fondurile europene sunt foarte bune pentru că ne ajută la dezvoltarea unor obiective individuale, dar nu şi suficiente fiindcă este nevoie de alocarea altor fonduri pentru utilizarea şi menţinerea acestora. Investiţiile din aceste fonduri punctuale cresc pe termen scurt şi mediu infrastructura şi dotarea tehnică în anumite zone, însă fără o programare strategică şi o viziune clară asupra evoluţiei pentru următorii 10-15 ani nu ajungem la un maxim de rezultate. Investim în infrastructura rutieră şi de utilităţi a unei zone dar avem nevoie şi de proiecte care să vizeze atragerea de investiţii aducătoare de venituri la buget ?i care să contribuie la creşterea economică.
Toate aceste investiţii au un puternic impact social şi economic în dezvoltarea judeţului câtă vreme sunt integrate într-o strategie pe termen lung care aduce cu sine o creştere vizibilă a veniturilor la buget. Si astfel reducem dependenţa unităţilor administrativ teritoriale de sursele de venituri ocazionale. Spun asta fiindcă am aruncat o privire asupra bugetului judeţului Ialomiţa şi am constat că veniturile proprii sunt de cel mult 30% din veniturile totale rezultate din alte surse. În 2019, de exemplu am avut venituri proprii de 48,7 milioane şi total venituri de circa 198 de milioane.
Ce vom face în momentul în care nu vor mai exista fonduri europene? Cum finanţăm întreţinerea infrastructurii pe care azi o construim cu fonduri externe? Cum vom putea ajuta comunităţile mai puţin dezvoltate să se transforme în zone de concentrare economică şi să devină centre de profit?
Viziunea mea despre dezvoltarea economică ţine de exploatarea potenţialului economic al judeţului şi al comunităţilor locale, potenţial care să fie pus la dispoziţia agenţilor economici interesaţi în extinderea activităţilor lor.
Eu mizez pe faptul că, de exemplu, municipiul Feteşti poate deveni un centru logistic important în care agenţii economici pot avea acces la o reţea complexă de transport. Municipiul Feteşti oferă acces la transport fluvial către portul Constanţa, acces rutier la autostrada Bucureşti-Constanţa şi accesul la un nod de cale ferată foarte complex.
Asta înseamnă că investiţiile făcute în căile de comunicaţii spre şi dinspre Feteşti ar face atractivă întreaga zonă. Consiliul Judeţean trebuie să cuantifice eforturile UAT-urilor din zonă care să îşi coordoneze investiţiile astfel încât să poată oferi investitorilor platforme pentru activităţi pentru depozitare şi transport. Toate eforturile de investiţii publice trebuie să urmărească acest obiectiv.
Ne asociem, identificăm şi achiziţionăm terenuri (dacă este nevoie) şi dezvoltăm infrastructura. Apoi zona trebuie promovată ca un incubator în care se pot derula afaceri care depind de capacităţi de depozitare cu acces facil la transport ieftin şi rapid. Efectele sunt multiplicate rapid în economia locală - locuri de muncă, creşterea valorii proprietăţilor, creşterea numărului de locuitori şi, nu în ultimul rând, creşterea încasărilor la bugetele locale.
Folosind acest tipar intenţionăm să construim astfel de zone în tot judeţul, care să ofere concentrare de populaţie şi facilităţi pentru investiţii, în funcţie de avantajele pe care respectivele zone le pot oferi.
Aş vrea să înţelegem că cel mai bine ne ajutăm singuri. Ne dorim ca judeţul să nu mai depindă de bunăvoinţa unui guvern sau altul. Finanţarea pe care o putem obţine trebuie să deservească dezvoltării economice. Construim obiective pentru care riscăm să nu avem suficienţi bani de întreţinere şi reparaţii. Facem investiţii în canalizare sau reţele de gaze pe care oamenii nu au efectiv cu ce să le acceseze. De aceea este necesar ca investiţiile publice să atragă şi investitori privaţi care să creeze atât locuri de muncă, dar şi să aducă mai mulţi bani la bugetul local. Acestea sunt posibile prin dezvoltarea unor centre de profit. Fără venituri proprii şi consistente, judeţul nu se poate dezvolta, iar obiectivul meu este ca Ialomiţa să iasă din zona judeţelor slab dezvoltate şi dependente de bugetul naţional.

Comandat de Partidul Social Democrat - Filiala Ialomiţa
Executat de societatea DAN PRESS SRL Slobozia - portal www.ziarulimpact.ro
CUI Mandatar Financiar Coordonator: 21200019

[citeste]
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.8705Euro4.8705
Dolarul SUA - 4.1828Dolarul SUA4.1828
Sondaj
Redeschiderea restaurantelor şi a şcolilor va duce la:
Creşterea îmbolnăvirilor
Scăderea îmbolnăvirilor
Nici un efect
Valentin Barbu (PNL CL)
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv