Nr. 1057, Anul 18, din 8-Septembrie-2020
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
DEDEMAN
Sport
„Pasiunea este motorul a tot ceea ce face un om în viaţa lui”
• spune Virgilius Enache, preşedintele Clubului ACS Viitorul Urziceni, Virgilius Enache • doar în doi ani, ACS Viitorul Urziceni a ajuns în primele zece echipe din super liga României

Şahul este un sport al minţii, ce pune la încercare inteligenţa, răbdarea, perseverenţa şi presupune multă pasiune. La nivelul României, această ramură sportivă e destul de complexă, chiar dacă nu este atât de cunoscută precum fotbalul, handbalul şi alte sporturi mai populare. Este un punct în minus şi şahul suferă, dar asta nu înseamnă că e mai puţin frumos, mai puţin spectaculos şi, de ce nu, mai puţin educativ. Dimpotrivă, se cultivă în rândul şahiştilor foarte multe capacităţi, pe care fiecare sportiv le dezvoltă în practicarea acestui sport.
Din punct de vedere al numărului de sportivi legitimaţi, la nivel de ţară, şahul se clasează pe locul trei, având circa 18.500 sportivi legitimaţi. În prezent, în România îşi desfăşoară activitatea 250 de cluburi active şi sunt 520 de arbitri naţionali.
Astfel a declarat, La Fresh FM, în cadrul emisiunii „Sportul de la A la Z”, Virgilius Enache, preşedintele Clubului ACS Viitorul Urziceni. Clubul a fost deschis în 2018. Dar, povestea a început încă din 2017 când, împreună cu un grup de prieteni, Virgilius Enache a realizat anumite activităţi sportive, fără a avea însă la bază un club oficial. Asociaţia are şase membri fondatori, din Urziceni şi Bucureşti, care au dorit să facă ceva pentru şahul local şi judeţean, la nivel oficial. Căci, una este să joci şah în parc şi alta e în cadru organizat, într-un club, unde poţi întâlni mai mulţi iubitori ai sportului respectiv, ai antrenori care te ajută şi progresul devine foarte rapid. Iar copiii sunt atraşi de acest sport. „Toţi cei care am înfiinţat acest club, nu trăim din şah, fiecare are propria meserie. Am dorit din pasiune, pentru şah, să deschidem acest club. Nu am crezut ce impact va avea acest club, cel puţin la nivelul oraşului Urziceni. Spre surprinderea noastră, ne-am trezit în prima zi, când am anunţat deschiderea clubului, cu aproximativ 25-30 de copii, cu vârste între 5 şi 15 ani, mult peste aşteptări. Unii erau începători, alţii mai avansaţi. Încă de la început am dorit să organizăm ore de şah, de iniţiere, dar şi de aprofundare, pe diferite nivele, pentru copiii şi tinerii din localitatea noastră. Prima dată am început să ne dotăm clubul cu table, cu ceasuri, cu tablă de demonstraţie, mese, scaune, etc. Am dorit să oferim la nivel profesionist acest lucru. Clubul are în componenţă patru instructori de şah autorizaţi de Ministerul Muncii din România. Încet – încet, copiii au venit în număr şi mai mare. Am căutat să participăm la concursuri organizate, atât de noi, cât şi de cluburile din ţară, mai apropiate, să nu fie nevoiţi copiii să călătorească distanţe prea mari. Sunt cluburi foarte mari aproape de Urziceni, nu mai vorbesc de Bucureşti unde situaţia e clară. Ploieşti este iar un centru mai vechi, la fel, Buzău (cu câteva cluburi importante şi grele), Brăila şi, de ce nu, Galaţi. Deci sunt cluburi unde noi am dus copiii noştri pentru a participa la diverse concursuri”, a precizat Virgilius Enache.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT) [citeste]
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.8705Euro4.8705
Dolarul SUA - 4.1828Dolarul SUA4.1828
Sondaj
Redeschiderea restaurantelor şi a şcolilor va duce la:
Creşterea îmbolnăvirilor
Scăderea îmbolnăvirilor
Nici un efect
Valentin Barbu (PNL CL)
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv