Nr. 1035, Anul 18, din 18-Octombrie-2019
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
Eveniment
Ziua Internaţională a Reciclării Deşeurilor Electrice în România
Românii au marcat şi ei pe 14 octombrie - Ziua Internaţională a Reciclării Deşeurilor Electrice (Internaţional E-Waste Day), alături de alte 39 de ţări din întreaga lume. Evenimentul a venit la iniţiativa WEEE Forum, la care participă peste 100 de organizaţii de pe 6 continente. Acţiunile organizate îşi propun să ne facă mai conştienţi de pericolul pe care îl reprezintă deşeurile electrice şi să ne mobilizeze să le reciclăm mult mai mult decât o facem, deocamdată.
În România, şi anul acesta, în cadrul Zilei Internaţionale a Reciclării Deşeurilor Electrice, Asociaţia RoRec a desfăşurat acţiuni publice de informare şi mobilizare la colectarea deşeurilor electrice în mai multe oraşe din ţară. De asemenea, 10 şcoli din Patrula de Reciclare bucureşteană a solicitat sprijinul vecinilor pentru a colecta responsabil aparatele electrice, bateriile uzate şi becurile arse.
Până la sfârşitul acestui an, 50 de milioane de tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE) vor fi generate pe întreaga planetă. În aceste 50 de milioane de tone se vor regăsi inclusiv deşeurile electrice ale noastre, ale românilor. „Contribuim” la aceşti munţi de deşeuri nocive cu fiecare baterie uzată pusă la gunoi, fiecare aparat electric scos pe trotuar în faţa blocului sau aruncat în loc să fie trimis la reciclare. Doar 20% din deşeurile electrice din lume sunt reciclate în fiecare an. Restul, adică 40 de milioane de tone sunt depozitate, incinerate sau tranzacţionate ilegal şi tratate necorespunzător. Aceasta înseamnă că, nefiind biodegradabile, ele vor rămâne să polueze resursele vitale al omenirii (apa, aerul, solul) inclusiv pentru următoarele generaţii.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT) [citeste]
Unul din trei români este expus în continuare riscului de sărăcie şi excluziune socială
• asta cu toate că România şi-a propus acum patru ani eradicarea sărăciei extreme până în 2030

La împlinirea a patru ani de la adoptarea celei mai importante agende globale (Agenda 2030) şi a celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD), datele statistice arată că ţara noastră este departe de a-şi fi atins ţintele propuse chiar şi pentru 2020, iar cele pentru 2030 par de nerealizat.
La începutul lunii octombrie, Fundaţia World Vision România şi Reţeaua Naţională Anti-sărăcie şi Incluziune Socială au organizat o dezbatere pentru a analiza ce şi-a propus ţara noastră în Strategia Naţională pentru dezvoltarea durabilă a României, documentul care transpune Agenda 2030, cum arată realitatea din 2019 şi, cel mai important, cine şi ce trebuie să facă pentru a ne atinge ţintele.
Deşi România şi-a asumat ţinte ambiţioase, conform raportului „Inegalităţile din România”, realizat de World Vision în 2019, datele statistice din teren arată o realitate complet diferită. Şi asta se poate vedea doar din analiza a trei dintre cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă.
Unul dintre principalele obiective din strategie este eradicarea sărăciei extreme pentru toţi cetăţenii până în 2030 şi reducerea cu cel puţin jumătate a numărului de cetăţeni care trăiesc în sărăcie relativă. În realitate, ratele sărăciei şi inegalităţii se menţin foarte ridicate în România, care trăieşte în continuare un paradox al inegalităţii sociale şi al sărăciei, deşi creşterea economică a ţării se menţine peste media Uniunii Europene. Conform ediţiei din 2019 a Semestrului European, unul din trei români este expus în continuare riscului de sărăcie şi excluziune socială.
România are cea mai mare rată de sărăcie a persoanelor încadrate în muncă din UE (17,4%).
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT) [citeste]
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.7556Euro4.7556
Dolarul SUA - 4.2732Dolarul SUA4.2732
Sondaj
Este indicat ca în continuare să avem un Guvern...
Tehnocrat
Politic
Nu ştiu/Nu mă interesează
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv