Nr. 1057, Anul 18, din 8-Septembrie-2020
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
DEDEMAN
Politica
„Singura sancţiune este a poporului, care e cea mai usturătoare”
• spune senatorul PMP Ialomiţa, Gabi Ionaşcu

Aşa cum se ştie, moţiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Orban nu a avut nicio şansă de a trece, tocmai din cauza propriilor membri. Şedinţa Parlamentului, în care trebuia dezbătută şi votată moţiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Orban, nu a mai avut loc, din cauza lipsei cvorumului. Moţiunea de cenzură „Guvernul PNL de la pandemie, la pande-mită generalizată” nu s-a mai votat, deoarece câţiva parlamentari PSD s-au îmbolnăvit înainte de vot. În urma apelului nominal, doar 226 de parlamentari au fost la şedinţă, fiind necesară prezenţa a 233 de deputaţi şi senatori. Unii parlamentari cred că PSD nici nu ar fi vrut ca moţiunea să aibă sorţi de izbândă.
Dacă ar fi fost să aibă loc şedinţa, oricum senatorul PMP Ialomiţa, Gabi Ionaşcu nu ar fi votat moţiunea de cenzură. În opinia sa, PSD şi-a umflat muşchii cu această moţiune de cenzură. A valorificat prevederea constituţională precum că Parlamentul este în sesiune extraordinară, în deplinătatea puterii legiuitoare şi evident a putut depune o moţiune de cenzură. Constituţia României spune că în fiecare sesiune parlamentară se poate depune o singură moţiune de cenzură. Deci într-o sesiune parlamentară, de exemplu cea de vară sau de iarnă se poate depune numai câte o moţiune de cenzură. Bineînţeles, PNL a fost speriat de această moţiune şi, de teama de a nu cădea Guvernul Ludovic Orban 3, a făcut o contestaţie la Curtea Constituţională că ar fi un conflict constituţional între Parlamentul României şi Guvernul României. „Dacă ar fi fost supusă votului, bineînţeles că aş fi votat împotriva moţiunii de cenzură. Şi am două argumente extrem de simple. În vremuri de restrişte, nu ne apucăm noi să ne punem poalele-n cap şi iertată să-mi fie această expresie mai puţin colocvială. Al doilea lucru, totuşi aparţin unui partid de dreapta şi noi trebuie să fim uniţi şi la bine şi la rău. Din punct de vedere personal, cert este că Guvernul Orban nu este ceea ce a vrut să fie sau ceea ce s-a declarat”, a precizat la Fresh FM, în cadrul emisiunii „Subiectul Zilei”, senatorul Ionaşcu, specificând că, evident, dacă s-ar face un sondaj, unii acum vor spune că guvernanţii nu au dat pensiile, nu au dat alocaţiile pentru copii, nu au dat salariile pentru dăscălime şi atunci: Jos cu Guvernul. Dar trebuie să se dea dovadă de raţiune.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT) [citeste]
„În capul celor care organizează alegerile la nivel judeţean se vor sparge toate, dacă lucrurile vor scăpa de sub control pe partea de sănătate”
• atrage atenţia deputatul PNL Ialomiţa, Gheorghe Tinel

Luna septembrie se anunţă a fi una de ,,foc”, după cum au catalogat-o autorităţile din sănătate, de la nivel naţional. Asta dat fiind că s-au introdus încă o serie de măsuri de relaxare (redeschiderea restaurantelor, cinematografelor, teatrelor). Totodată a început campania electorală şi pregătirile pentru organizarea alegerilor locale din 27 septembrie 2020 şi măsurile de distanţare socială trebuie respectate, astfel încât cazurile de Coronavirus să nu mai crească.
În perioada aceasta se stabilesc secţiile de votare şi deja au început să apară o serie de probleme. Mai cu seamă că, în acest an, votul va fi diferit faţă de anii trecuţi, din cauza pandemiei de coronavirus. Secţiile de votare vor trebui dotate cu măşti de protecţie şi materiale dezinfectante pentru membrii secţiilor şi votanţi. Măsura este cuprinsă într-o Hotărâre de Guvern, care, pe lângă măsurile obişnuite, legate de organizarea alegerilor, stabileşte şi ce trebuie făcut pentru a împiedica răspândirea virusului SARS-CoV-2 odată cu procesul de vot.
Astfel a precizat în cadrul unei recente conferinţe de presă, deputatul PNL Ialomiţa, Gheorghe Tinel. „Suntem în perioada în care se stabilesc secţiile de votare şi avertizez Autoritatea Electorală Permanentă a judeţului Ialomiţa să nu fie partizană şi să nu ţină partea PSD-ului, primarilor pesedişti, acolo unde secţiile de votare sunt insalubre şi nu respectă condiţiile de distanţare socială şi condiţiile sanitare. Direcţia de Sănătate Publică, la ordinul Prefecturii, le-a verificat pe toate şi sunt secţii de votare care nu se încadrează pe măsurile de sănătate şi securitate ce trebuie asigurate. Sunt localităţi unde secţiile de votare, care au funcţionat în condiţii normale, să zicem, că puteai să bagi 7 oameni într-un spaţiu de 3x3, să pui o cabină de vot şi-o urnă în mijloc dar, în situaţia dată, nu mai merge. Nu mai poţi băga 11 oameni la distanţă de un metru, nu mai poţi amplasa cabinele de vot şi dacă n-ai sursă curentă de apă să te speli de 10-20 de ori pe mâini. Chestiunile astea sunt în responsabilitatea Guvernului, a Prefecturii, DSP. Autoritatea Electorală Permanentă are responsabilitatea pe partea de monitorizare şi organizare a alegerilor, dar pe partea de sănătate publică nu răspunde. Pe partea de sănătate publică şi de siguranţă a cetăţenilor răspunde Prefectura, DSP, adică Guvernul României. În capul celor care organizează alegerile la nivel judeţean se vor sparge toate, dacă lucrurile vor scăpa de sub control pe partea de sănătate. Suntem în stare de alertă, se va prelungi starea de alertă. Purtatul măştii şi asigurarea distanţării sociale, de minim un metru, în secţiile de votare, vor fi obligatorii. Başca, va trebui să avem sursă de apă, să mă spăl de o sută de ori dacă e nevoie, pe mâini. Plus, cabina de vot pentru cei cu febră. Căci, s-a stabilit că, la alegerile locale, din 27 septembrie, vor exista cabine speciale pentru votanţii care strănută, tuşesc sau au febră”, a precizat deputatul Tinel, specificând că, cei care sunt în carantină sau în autoizolare trebuie să solicite urna mobilă. Astea sunt chestiuni obligatorii care vor trebuie respectate.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT) [citeste]
Marian Pavel critică PNL în contextul moţiunii de cenzură
Organizaţia Partidului Social Democrat Ialomiţa critică atitudinea celor de la Partidul Naţional Liberal cu privire la subiectul moţiunii de cenzură, care nu a mai putut fi dezbătută din cauza fricii, spun aceştia, de a pierde puterea.
Într-un comunicat de presă, preşedintele PSD Ialomiţa, Marian Pavel, îşi exprimă revolta pe faptul că PNL-iştii nu i-au lăsat nici pe cei „cumpăraţi pe ultima sută de metri” să vină în sală. Au apelat, susţine senatorul, la cele mai insalubre metode ale politicii româneşti, cumpărând – până în ultima clipă înaintea votului pentru moţiunea de cenzură – parlamentari la bucată.
Acesta a mai adăugat că acest gest al PNL-ului a reuşit să convingă toţi românii cine susţine, de fapt, corupţia, traseismul şi incompetenţa Guvernului Orban şi cine se opune. În plus, „contrar celor susţinute în declaraţiile publice, USR şi PMP au demonstrat şi cu această ocazie că sunt la guvernare alături de PNL şi responsabili pentru toate deciziile acestui guvern”, mai scrie, în respectivul comunicat, PSD Ialomiţa.
De asemenea, parlamentarii PSD de Ialomiţa, anume senatorul Marian Pavel, deputaţii Ştefan Muşoiu şi Andrei Pop au fost prezenţi în sală, alături de restul colegilor social-democraţi. Cinci dintre parlamentarii PSD, însă, despre care Marian Pavel spune că au ales trădarea, au lipsit. Senatoarea Roxana Paţurcă şi deputaţii Adrian Todor, Cătălin Rădulescu şi Dan Ciocan au fost deja excluşi, în urma şedinţei Consiliului Politic Naţional. Fostul ministru de Interne, Carmen Dan a scăpat, deocamdată, aceasta aflându-se în izolare la momentul votului moţiunii, după ce mama ei a fost confirmată cu Coronavirus. S-a luat decizia să se facă o evaluare mai amplă a situaţiei lui Carmen Dan şi probabil că în zilele următoare se va lua decizia şi în privinţa ei. Dacă acele documente se confirmă, e posibil să nu se întâmple excluderea. În cazul în care aceste documente nu vor confirma versiunea lui Carmen Dan va fi şi dânsa exclusă din partid.
[citeste]
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.8705Euro4.8705
Dolarul SUA - 4.1828Dolarul SUA4.1828
Sondaj
Redeschiderea restaurantelor şi a şcolilor va duce la:
Creşterea îmbolnăvirilor
Scăderea îmbolnăvirilor
Nici un efect
Valentin Barbu (PNL CL)
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv