Nr. 1061, Anul 18, din 13-Noiembrie-2020
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
Pro Romania CL
EvenimentVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Municipiul Slobozia a intrat în carantină pentru două săptămâni
• este necesară completarea unei declaraţii pe propria răspundere din care să reiasă motivul deplasării, atât pentru interiorul localităţii, cât şi pentru ieşirea din localitate

Ca urmare a creşterii accelerate a răspândirii virusului SARS-COV2 pe teritoriul Municipiului Slobozia, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prin Hotărârea nr. 104 din 11.11.2020, a propus carantinarea zonală Municipiului Slobozia, începând cu data de 12.11.2020, ora 12, pentru o perioadă de 14 zile.
Propunerea CJSU se comunică Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, urmând ca după decizia DSU, aceasta să fie publicată în Monitorul Oficial.
La ora actuală, situaţia epidemiologică ne arăta un indice de infectări de 7,46/1000 de locuitori, ceea ce indică o răspândire a virusului deosebit de periculoasă pentru populaţie.
Decizia de carantinare a Municipiului Slobozia are în vedere prevenirea răspândirii virusului şi limitarea presiunii pe sistemul de sănătate pe care numărul mare de îmbolnăviri o exercită. „Vă asigurăm că toate deciziile luate la nivel judeţean şi naţional au în vedere salvarea de vieţi omeneşti şi acum este momentul ca noi toţi să fim solidari şi să facem sacrificiile necesare pentru ca oamenii dragi nouă să fie în siguranţă”, precizează reprezentanţii Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
Propunerea CJSU prevede, printre măsurile de interes general, o serie de restricţii. Anume este interzisă intrarea şi ieşirea din localitate pe alte căi decât drumurile naţionale şi judeţene.
Circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate şi prevăzute în declaraţia pe proprie răspundere.
Este permisă deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă şi locul desfăşurării activităţii profesionale şi înapoi.
Este permisă deplasarea pentru asigurarea de bunuri pentru necesităţile de bază, inclusiv pentru asigurarea necesităţilor de bunuri în interes profesional.
Este permisă deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată. Sunt permise deplasările scurte în zona din jurul locuinţei legate de activitatea fizică individuală, cât şi pentru nevoile animalelor de companie. Este permisă deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat. Este permisă deplasarea pentru activităţile agricole. Este permisă deplasarea pentru îngrijirea sau administrarea unei locuinţe din afara localităţii, pentru eliberarea de documente sau a celor necesare pentru obţinerea unor drepturi. Este permisă participarea la programe sau proceduri de tratament. Este permisă deplasarea pentru motive justificate precum: îngrijirea/însoţirea copiilor sau a membrilor familiei, îngrijirea unei persoane aflate în întreţinere, asistenţa persoanelor vârstnice.
Este permisă deplasarea pentru realizarea serviciilor de îngrijire personală. Este permisă tranzitarea zonei carantinate de către persoane din afara localităţii, fără a opri în interiorul oraşului. Este necesară completarea unei declaraţii pe propria răspundere din care să reiasă motivul deplasării, atât pentru interiorul localităţii, cât şi pentru ieşirea din localitate.
Pentru deplasarea în interes profesional, cetăţenii sunt obligaţi să prezinte personalului autorităţilor abilitate legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere. Pentru deplasarea în interes personal, cetăţenii sunt obligaţi să prezinte personalului autorităţilor abilitate o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil. Declaraţia pe propria răspundere trebuie să conţină numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/locul activităţii profesionale, motivul deplasării, data şi semnătura.
Este interzisă circulaţia şi formarea de grupuri mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleaşi familii.

(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT)
( Diana ARON )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.873Euro4.873
Dolarul SUA - 4.0969Dolarul SUA4.0969
Sondaj
Credeţi că se impune şi în România, la fel ca în marile ţări ale Europei, o nouă perioadă de lockdown?
Da
Nu
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv