Nr. 1061, Anul 18, din 13-Noiembrie-2020
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
Pro Romania CL
EvenimentVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Parcarea subterană, o piatră de gâtul comunităţii
Mult disputata parcare sau ,,Groapa lui Stoica”, pe care s-a tot bătut tam-tam-ul în ultimii ani, a revenit în atenţie. După ce multă vreme, situaţia reală a fost ascunsă locuitorilor, în sfârşit, noul primar al municipiului Slobozia, Dragoş Soare a scos adevărul la lumină. Mai cu seamă că a promis locuitorilor că va avea o administraţie transparentă. Obiectivul este realizat în proporţie de 75%, dar nu acesta este paradoxul. Situaţia de râsul – plânsul este dată de faptul că un obiectiv nou, care nici măcar nu a fost recepţionat, atenţie… necesită lucrări de consolidare. Pe lângă cele 14 milioane lei, necesare finalizării lucrărilor, vor mai trebui alţi bani pentru consolidare, căci altfel parcarea nu poate fi recepţionată şi dată în folosinţă.

Lucrurile au fost date pe faţă, de către primarul Dragoş Soare, în cadrul unei conferinţe de prezentare a obiectivului, ce a avut loc, vineri, 7 noiembrie 2020, la faţa locului, în parcarea subterană din Piaţa Revoluţiei. La aceasta au mai fost prezenţi Radu Gorunescu şi Andreea Conescu (consilierii personali ai primarului); Drăguţa Iorga (directorul executiv al Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei municipiului Slobozia).
Cu acest prilej, Dragoş Soare a atras atenţia că acesta este primul pas pe care l-a făcut pentru a arăta comunităţii situaţia reală a Primăriei Municipiului Slobozia, pe care a preluat-o în data de 31 octombrie. Adevărul este că în următoarele luni, comunitatea va trebui să îşi asume proiectele ratate ale administraţiilor trecute. De aceea, slobozenii trebuie să cunoască exact dimensiunea problemelor, dacă tot sunt nevoiţi să plătească greşelile altora. „A sosit momentul să aflăm şi noi ce-avem aici. A trecut o săptămână de când am preluat mandatul de primar, cu toate atribuţiile. Nu ascund că am fost impresionat de cât de multe probleme nevăzute sunt în această instituţie a Primăriei. Putem enumera foarte multe, plecând de la iluminatul public, apa, evident, drumuri, proceduri, achiziţii, bani cheltuiţi pe servicii care nu ne aduc nicio valoare adăugată, tot felul de chestiuni pe care le voi semnala în perioadele ce vor veni. Am promis că vom deschide Primăria comunităţii şi asta facem în momentul de faţă. Am început cu această vizită în celebra groapă a lui Stoica, în parcarea subterană din centrul oraşului, să vedem şi noi ce se întâmplă aici. Nu înţeleg de ce s-a păstrat secretul acestei parcări, atât de bine păzit de parcă aveam aici o mare avere care trebuia păzită. Asta a fost atitudinea pe care au avut-o cei din trecut, pe care eu vreau s-o schimbăm. Vreau să spunem adevărul. Asta este obligaţia pe care noi o avem în momentul de faţă, să evaluăm fiecare componentă a acestui proiect şi a tuturor proiectelor din Slobozia şi să le punem oamenilor în faţă, să vadă adevărata poziţie a oraşului, adevăratul potenţial şi adevăratele probleme”, a precizat primarul Dragoş Soare, referitor la celebra parcare fără ieşire şi fără intrare.
Alesul local a informat că stadiul de execuţie al proiectului Piaţa Revoluţiei, în care este inclusă şi parcarea cu 98 de locuri, a ajuns la un grad de execuţie de 75%. Dar problema nu este asta, ci că, în urma unor expertize, făcute anterior de către companii de specialitate, a reieşit că investiţia nu se încadrează pe normativele de construcţie din 2014. Drept pentru care, înainte de a fi finalizată şi utilizată, parcarea trebuie să intre într-un program de reabilitare. „Cum poţi să vii să bagi atâţia bani într-o parcare care nu este în conformitate cu reglementările privind siguranţa în construcţii şi pentru care noi trebuie să intrăm deja într-un proiect de reabilitare? Asta spun expertizele, n-o spun eu. Sunt chestiuni care ne duc într-o zonă unde nu credeam că vom ajunge. Nu avem intrare în parcare. Voi prezenta într-o conferinţă de presă, probabil săptămâna viitoare, planurile de intrare ale acestei parcări şi cum a fost gândit studiul de fezabilitate…S-a urmărit de la bun început să se câştige cât mai mult la acest proiect. Valoarea proiectului este de 37,8 milioane lei, Piaţa Revoluţiei, împreună cu parcarea, din care valoarea lucrărilor realizate este 19,5 milioane lei cu TVA… Termenul a fost depăşit cu doi ani, iar la momentul acesta proiectul nu mai beneficiază de finanţare europeană. La momentul actual va trebui să plătim din buzunarul comunităţii, nu mai putem beneficia de acel grant de la Uniunea Europeană…Din punctul meu de vedere, această construcţie trebuie să fie utilizată pentru ce a fost creată. Va trebui finalizată şi trebuie să ofere comunităţii posibilitatea, ca în acest centru, să poată parca maşina. Eu voi veni cu o propunere, în măsura în care ne va permite legea, ca serviciul să fie taxat după o oră de stat aici gratuit, ca la mall şi alte parcări publice. Tocmai pentru a nu pica în cursă, vom introduce taxarea. Ştim din experienţa primarilor din vestul ţării că maşinile funcţionarilor publici efectiv blochează locurile de parcare ale comunităţii. Orice om care îşi doreşte să ţină maşina în această parcare mai mult o oră, va trebui să plătească o taxă. Dacă salariaţii Primăriei îşi vor permite să plătească şapte ore pe zi, ori 5 lei sau 10 lei ora de parcare, eu sunt bucuros că vom încasa nişte bani la buget. Aşa vom putea să întreţinem această Piaţă a Revoluţiei şi această parcare”, a punctat primarul, specificând că este decis să îi tragă la răspundere pe toţi cei vinovaţi de acest insucces şi această piatră de gâtul comunităţii.

(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT)
( Diana ARON )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.873Euro4.873
Dolarul SUA - 4.0969Dolarul SUA4.0969
Sondaj
Credeţi că se impune şi în România, la fel ca în marile ţări ale Europei, o nouă perioadă de lockdown?
Da
Nu
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv