Nr. 1061, Anul 18, din 13-Noiembrie-2020
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
Pro Romania CL
SocialVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
„Solidaritatea Sanitară” a protestat din nou în Piaţa Victoriei
Federaţia „Solidaritatea Sanitară” continuă şirul protestelor în Piaţa Victorie. Şi joi, 19 noiembrie 2020, cadrele sanitare au participat la un nou Miting pentru Condiţii de Muncă Decente, continuând seria protestelor declanşate în 7 octombrie 2020.
Acesta este al treilea miting dedicat exclusiv apărării drepturilor lucrătorilor din sănătate la condiţii de muncă decente şi la recunoaşterea meritelor, aşa cum au fost acestea prezentate în cadrul Apelului lucrătorilor din sănătate pentru respectarea condiţiilor muncii decente.
Revendicările Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” vizează intervenţiile urgente pentru creşterea siguranţei lucrătorilor, acordarea unor drepturi legale şi recunoaşterea meritelor profesioniştilor din sănătate.
Protestul a inclus şi comemorarea numărului de lucrători din sănătate decedaţi, aflat într-o creştere accelerată. „Aşa cum am mai declarat, protestele au în acelaşi timp ca scop atragerea atenţiei guvernanţilor asupra necesităţii urgentării măsurilor de protecţie a lucrătorilor din sănătate, acestea trebuind să determine diminuarea în mod semnificativ a impactul COVID-19 asupra profesioniştilor din sănătate, atât în privinţa numărului de lucrători nou infectaţi, cât, mai ales, în privinţa numărului celor care vor ajunge în continuare să plătească cu viaţa proprie tratarea şi îngrijirea pacienţilor. Din nefericire, între timp realitatea a confirmat, într-un mod mult mai dur, avertizările noastre, tragedia de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ evidenţiind o altă categorie de riscuri evitabile la care sunt expuşi, în egală măsură, lucrătorii din sănătate şi pacienţii. Continuând seria de abordări inovative, menite să atragă atenţia guvernanţilor asupra problemelor cu care se confruntă lucrătorii, acest protest se va concentra pe a ne face auziţi, aducând în Piaţa Victoriei semnale sonore ce exprimă aspecte esenţiale privind starea actuală a sistemului public de sănătate”, a precizat Radu Vasile, co-preşedinte Federaţiei „Solidaritatea Sanitară”.

(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT)
( Marius TOMITA )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.873Euro4.873
Dolarul SUA - 4.0969Dolarul SUA4.0969
Sondaj
Credeţi că se impune şi în România, la fel ca în marile ţări ale Europei, o nouă perioadă de lockdown?
Da
Nu
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv