Nr. 1059, Anul 18, din 23-Octombrie-2020
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
ExclusivVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
„Vreau să-i asigur pe călărăşeni că în noi vor avea tot timpul un sprijin”
• spune Amelia Giurcan, preşedintele USR Călăraşi

Alegerile locale din 27 septembrie 2020 s-au încheiat şi deja se ştiu învingătorii. Aşa încât, fiecare partid poate să îşi facă o analiză a rezultatelor obţinute, pentru a vedea în ce direcţie mai poate interveni în vederea maximizării scorului electoral la următoarele runde de alegeri.
La Călăraşi, Alianţa PNL-USR a făcut o figură destul de bună, chiar dacă a trebuit să parcurgă o campanie extrem de grea. Astfel a declarat la ARENA FM, în cadrul Emisiunii „Subiectul Zilei”, Amelia Giurcan, preşedintele USR Călăraşi (care a candidat pentru Consiliul Judeţean Călăraşi). Asta fiindcă a fost şi prima campanie din viaţa de partid a USR, când s-a muncit pentru candidaţii proprii. Cele două luni de precampanie şi campanie au fost suficiente, dar nu s-a putut acoperi tot judeţul. Au fost multe zone unde nu s-a ajuns, dar USR nu a avut acolo candidaţi, dar au avut la judeţ şi situaţia s-a compensat. S-a interacţionat cu foarte mulţi oameni.
A existat o campanie împotriva candidaţilor USR din partea celorlalte partide. Toate partidele politice se temeau de USR fiindcă formaţiunea propune o altă alternativă. La un moment dat, a fost lansată în spaţiul public şi ideea că USR şi-ar fi vândut „sufletul” PNL-ului. Într-adevăr, miza a fost prea mare, ca să nu se facă o alianţă cu PNL. „Nu este adevărat. Alianţa pe care am făcut-o cu PNL, pentru noi s-a dovedit a fi benefică. În momentul de faţă avem 4 consilieri judeţeni, care vor lua parte la toate deciziile ce se vor lua în acest judeţ. Consilierii noştri vor munci în aceşti patru ani şi vor fi foarte atenţi la ceea ce se va face şi la ceea ce nu se va face în Consiliul Judeţean. Este prima campanie la care am participat, în calitate de candidaţi. Au fost greşeli de începători pe care le-am făcut, dar greşeli minore. Probabil că dacă ar fi să dau timpul în urmă cu 30 de zile, aş insista pe alte aspecte. Aş insista foarte mult pe municipiul Călăraşi. Din păcate, voturile nu au fost aşa cum ne-am dorit noi. Au fost şi foarte multe incidente, am înroşit 112, dar asta este legea. Au fost mici incidente în faţa secţiilor de votare, în ceea ce priveşte transportul oamenilor către secţiile de votare, lucruri care s-au mai produs şi în alte campanii, dar am ţinut să le punctăm. Marea majoritate au rămas fără rezolvare, dar noi ne-am făcut datoria şi am anunţat unde a fost cazul”, a precizat Amelia Giurcan, preşedintele USR Călăraşi.
Printre altele, Călăraşi a fost printre cele mai harnice judeţe, în ceea ce priveşte exercitarea dreptului la vot. 55,2% dintre alegători votaseră până la ora 21.00, mult peste media pe ţară.
Referitor la rezultate, la Consiliul Judeţean, PSD a obţinut 45,11%, Alianţa PNL-USR – 37,26%; Pro România – 6,4%. La nivel de municipiu, USR s-a clasat pe locul cinci, un motiv fiind şi faptul că nu a avut candidat la funcţia de primar.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT)
( Ramona BUTNARIU )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.8744Euro4.8744
Dolarul SUA - 4.1145Dolarul SUA4.1145
Sondaj
Credeţi că alegerile parlamentare trebuie amânate?
Da
Nu
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv