Nr. 1059, Anul 18, din 23-Octombrie-2020
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
EconomicVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Margarina este incriminată nejustificat pentru conţinutul de grăsimi trans
Margarinele Upfield se află deja din 2012 sub pragul de 2%, cu mult înainte de intrarea în vigoare a legii în România

Upfield, cea mai mare companie de produse alimentare de larg consum pe bază de plante şi care deţine brandurile Rama, Delma şi Becel, salută legislaţia românească care limitează conţinutul de acizi graşi trans la 2% în alimentele procesate. Cu toate acestea, compania subliniază că produsele sale au fost printre primele care au adoptat în mod proactiv şi voluntar limita de 2%, înainte de activarea oricărei legislaţii locale, internaţionale sau europene în acest sens. Compania solicită autorităţilor să întărească controlul şi să accelereze reglementarea celorlalte alimente care nu sunt incluse în prevederile acestei legislaţii, pentru a respecta standardele de sănătate şi siguranţă ale consumatorilor, aşa cum a procedat şi industria margarinei încă din 2012. Upfield doreşte să adauge şi faptul că, tot din 2012, produsele sale sunt lipsite 100% de grăsimi parţial hidrogenate, o sursă de acizi graşi trans.

„Demonizarea margarinei este total neîntemeiată. Deşi ar mai putea fi producători pe piaţă care trebuie să respecte pragul de 2%, produsele noastre au fost deschizătoare de drum în transformarea acestora în margarina sănătoasă de astăzi. Proactiv şi voluntar şi cu respect şi consideraţie pentru consumatori şi studiile medicale, am întreprins acţiunile necesare pentru ca margarina să fie un aliment sănătos cu grăsimile nesaturate necesare de care organismul are nevoie pentru a funcţiona corespunzător”, a declarat Ana Popa, Head of Sales România şi Moldova. „Este adevărat că margarina are încă o reputaţie proastă, în ciuda contribuţiei sale reale la o alimentaţie sănătoasă. Deşi am întreprins multe transformări, avem totuşi nevoie de o educare a consumatorilor cu privire la margarină şi conţinutul său de acizi graşi sănătoşi”, a conchis Popa.

Grăsimile conţin în mod natural acizi graşi trans în cantitate mică. Acizii graşi trans se găsesc şi în grăsimile de origine animală şi în lactate. Margarina este un aliment pe bază de plante, cu uleiuri naturale. Grăsimile nesaturate din uleiurile de floarea-soarelui, in şi de rapiţă utilizate în margarină, considerate grăsimi bune, contribuie semnificativ la conţinutul adecvat de acizi graşi.

Aceste uleiuri sunt o sursă importantă de Omega-3 şi Omega-6 şi sunt, de asemenea, un ingredient util datorită conţinutului semnificativ de vitamina E din uleiul de floarea-soarelui. Acizii graşi joacă un rol important în multe procese fiziologice - furnizează energie, au un impact pozitiv asupra hormonilor, sistemului nervos şi ajută organismul să utilizeze vitaminele liposolubile.

Upfield este cea mai mare companie de produse de larg consum pe bază de plante din lume şi unul dintre liderii pieţei locale pe segmentul margarinei, cu mărci de uz casnic precum Rama, Delma şi Becel.

Upfield crede în puterea alimentaţiei pe bază de plante, deoarece acestea tind să fie bogate în fibre, vitamine şi minerale ce ajută la scăderea tensiunii arteriale şi a colesterolului LDL (rău), reduc riscul de diabet şi ajută la menţinerea unei greutăţi sănătoase. Cu o vastă experienţă, Upfield este lider în noua eră axată pe ingrediente şi procese tot mai naturale ce oferă produse sănătoase, cu gust bun şi de calitate superioară.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să contactaţi:
Răzvan Năstase, Free Communication
Telefon: 0752 111 724
E-mail: razvan.nastase@freecomm.ro
( (P) )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.8744Euro4.8744
Dolarul SUA - 4.1145Dolarul SUA4.1145
Sondaj
Credeţi că alegerile parlamentare trebuie amânate?
Da
Nu
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv