Nr. 1055, Anul 18, din 4-August-2020
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
EconomicVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Ziua Mediului e în fiecare zi!
Asociaţia RoRec, alături de operatorii săi parteneri, a reluat serviciile de colectare a deşeurilor electrice mari şi voluminoase de la domiciliu sau sedii de firme şi instituţii.
Serviciul este din nou activ în toate judeţele României, iar toţi cei care au adunat, în ultimele luni de izolare, deşeuri de care doresc să se debaraseze o pot face acum, responsabil, simplu şi gratuit. Cu un simplu apel la TelVerde 0800.444.800 sau prin completarea formularului de pe www.colecteaza.ro , cetăţenii pot face curat în casele şi birourile lor, eliberându-le de aparate electrice şi electronice inutile.
Cetăţenii care au de predat deşeuri electrice sunt invitaţi să sune de luni până vineri – între orele 9-17 – la numărul gratuit 0800.444.800 sau să plaseze o comandă de preluare pe formularul de comenzi online www.colecteaza.ro.
Firmele şi instituţiile care doresc să caseze echipamentele electrice şi electronice, în conformitate cu legislaţia în vigoare ce vizează managementul deşeurilor, pot da comandă atât prin TelVerde cât şi on-line, pe colecteaza.ro
„Pentru instituţii şi firme se oferă documentaţia necesară raportărilor fiscale şi juridice. Echipele operatorilor locali parteneri vă vor suna în maximum trei zile lucrătoare de la plasarea comenzii, pentru a stabili ziua şi intervalul orar de ridicare a deşeurilor. Membrii echipajelor care ridică deşeurile de la domiciliu sau de la birouri operează în conformitate cu măsurile anti COVID-19: păstrează distanţa minimă obligatorie faţă de deponenţi, sunt echipaţi cu măşti de protecţie şi mănuşi, au maşinile dotate cu gel şi şerveţele dezinfectante pe care le folosesc înainte şi după fiecare preluare a unei comenzi. Nevoia colectării corecte a acestor deşeuri se simte din ce în ce mai acut. Numai 20% din deşeurile electrice generate la nivel global sunt reciclate în fiecare an, ceea ce înseamnă că, anual, 40 de milioane de tone de deşeuri electrice sunt depozitate, incinerate sau tranzacţionate ilegal şi tratate necorespunzător. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că 66% dintre statele lumii au o legislaţie privind deşeurile electrice. Consecinţele sunt pierderi uriaşe de materii prime valoroase şi critice pentru industrie, precum şi probleme serioase de sănătate, de mediu şi sociale, prin transferurile ilegale de deşeuri către ţările în curs de dezvoltare. Sunaţi la 0800.444.800 sau intraţi pe www.colecteaza.ro sau pe contul Facebook al Asocia?iei RoRec şi informaţi-vă! Folosiţi cu încredere serviciile de preluare a deşeurilor electrice oferite de partenerii Asociaţiei RoRec! Sunt gratuite şi eficiente, vă scapă de aparatele vechi sau defecte fără să trebuiască să le căraţi mai departe de uşă”, a precizat Andreea Idriceanu Calev, Communication manager Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec.
( Cristina ANDREI )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.8358Euro4.8358
Dolarul SUA - 4.102Dolarul SUA4.102
Sondaj
Va reuşi România să ţină sub control pandemia cu COVID-19?
Da
Nu
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv