Nr. 1057, Anul 18, din 8-Septembrie-2020
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
DEDEMAN
CotidianVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Ofiţer de poliţie cercetat pentru luare de mită în formă continuată
Ca urmare a cercetărilor efectuate de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Ialomiţa, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei, au dispus sesizarea instanţei de judecată cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei a unui inculpat, la data faptei ofiţer de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Ialomiţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată.
În fapt, s-a reţinut că, în perioada 15 septembrie 2017 – 12 octombrie 2017, inculpatul, în calitate de ofiţer de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Ialomiţa, a primit de la o persoană suma totală de 10.200 de lei, pentru a efectua în regim de urgenţă şi fără programare 54 de operaţiuni de înmatriculări de autovehicule (48 de înmatriculări definitive pentru care a primit câte 200 de lei şi 6 înmatriculări provizorii pentru care a primit câte 100 de lei). Totodată, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra sumei de 10.200 lei dobândită de inculpat în urma comiterii infracţiunii şi care a fost depusă de acesta la bancă.
Inculpatul a recunoscut comiterea faptei reţinute în sarcina lui, a acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi interzicerea, pe o perioadă de un an, de la executarea pedepsei principale, a unor drepturi.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 zile, în cadrul D.A.D.P. Slobozia.
Pentru probarea activităţii infracţionale, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Ialomiţa au fost delegaţi să efectueze acte de urmărire penală.
Reamintim faptul că, pentru comunicarea cu cetăţenii, datele de contact ale Serviciului Judeţean Anticorupţie Ialomiţa sunt: Municipiul Slobozia, Strada Alexandru Odobescu, nr. 7-9, telefon/fax 0243/220556, mail: ialomita.dga@mai.gov.ro.
( Marius BADRAGAN )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.8705Euro4.8705
Dolarul SUA - 4.1828Dolarul SUA4.1828
Sondaj
Redeschiderea restaurantelor şi a şcolilor va duce la:
Creşterea îmbolnăvirilor
Scăderea îmbolnăvirilor
Nici un efect
Valentin Barbu (PNL CL)
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv