Nr. 1057, Anul 18, din 8-Septembrie-2020
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
DEDEMAN
ExclusivVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Festivalul OKaua va avea loc anul acesta online pe Facebook
În anul 2020, după 7 ediţii, Festivalul OKaua se adaptează contextului actual şi organizează o ediţie online, denumită ediţia 7.2. În acelaşi timp se va păstra scopul principal al evenimentului: educaţia prin teatru şi promovarea acesteia în toate formele sale.
Anul acesta, ediţia 7.2 a Festivalului OKaua se va desfăşura online pe pagina de Facebook a festivalului în perioada 7-10 mai 2020. Spectatorii se vor bucura să vadă că şi anul acesta programul este variat. Structura acestei ediţii presupune:
Clipuri dedicate acestei ediţii - Elevii şi studenţii răspund la provocarea lansată de către festival şi anume de a reproduce o scenă de film în context de videocall; Difuzarea spectacolelor care s-au bucurat de aprecierea publicului şi au fost răsplătite cu Marele Premiu şi locul I de la ambele secţiuni; Secţiunea scurtmetraje – unde vor fi prezentate scurtmetrajele de absolvire ale generaţiilor trecute, de la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” Bucureşti şi Facultatea de Teatru şi Film – Universitatea Babeş Bolyai Cluj-Napoca.
Secţiunea scurtmetraje este şi noutatea acestei ediţii, un obiectiv pe care festivalul şi l-a propus de câţiva ani şi iată care se îndeplineşte de această dată. Este singura secţiune în concurs de anul acesta, urmând să fie jurizată de trei profesionişti în domeniu: Bogdan Mureşanu – scenarist, producător, regizor; Ciprian Iacob – director al Festivalului Bucharest Film Awards şi Bucharest ShortCut Cinefest;
Ion Florin Grigoraş – lect. univ. dr. UNATC „I. L. Caragiale” Bucureşti; Pompilius Onofrei – jurnalist cultural, realizator radio. „Ne bucurăm că în acest an reuşim să inaugurăm secţiunea de scurtmetraje, pe care o vom păstra şi la ediţiile viitoare. Scopul festivalului este educaţia prin cultură în toate formele acesteia, de aceea ne dorim o diversitate a programului şi a secţiunilor prezentate. Prin această secţiune dorim să dezvoltăm, de asemenea, importanţa actoriei de film, ca disciplină. Mulţumim facultăţilor de profil care ne-au ajutat şi ne-au pus la dispoziţie cele mai bune scurtmetraje ale ultimelor două generaţii. Prin această ediţie a festivalului le vom oferi spectatorilor noştri 4 zile pline cu filme, spectacole şi provocări ale liceenilor şi studenţilor la actorie, dorindu-ne să le oferim o alternativă plăcută de a-şi petrece sfârşitul de săptămână acasă, în siguranţă. Ne ghidăm după deviza festivalului „Măsură pentru măsură” la care adăugăm anul acesta #statiacasa şi daţi play!”, a precizat Alina Dumitrache, directorul Festivalului OKaua.
Programul complet al Festivalului şi alte informaţii despre eveniment pot fi găsite pe www.festivalulokaua.ro şi pe pagina de Facebook şi Instagram a Festivalului OKaua.
Organizatorii evenimentului sunt Compania de Teatru OKaua şi Pink Art Stil, în parteneriat cu Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale”, Facultatea de Teatru şi Film – Universitatea Babeş Bolyai, Cluj-Napoca, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu.
( Marius BADRAGAN )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.8705Euro4.8705
Dolarul SUA - 4.1828Dolarul SUA4.1828
Sondaj
Redeschiderea restaurantelor şi a şcolilor va duce la:
Creşterea îmbolnăvirilor
Scăderea îmbolnăvirilor
Nici un efect
Valentin Barbu (PNL CL)
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv