Nr. 1048, Anul 18, din 20-Martie-2020
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
ExclusivVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
„Sănătatea nu are adeziune politică, ăsta este un lucru pe care ar trebui să-l ştie toţi actorii politici”
• spune Răzvan Meseşeanu, coordonatorul Organizaţiei Judeţene Pro România Călăraşi

Reprezentanţii Pro România Călăraşi sistează orice acţiune de precampanie electorală şi îndeamnă autorităţile să ia toate măsurile necesare de prevenire a Coronavirusului.
Astfel au anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă (organizate pe 13 martie 2020), la care au participat Răzvan Meseşeanu (coordonatorul Organizaţiei Judeţene Pro România Călăraşi) şi Alexandru Chiriţă (coordonatorul Organizaţiei Municipale Pro România Călăraşi).
În intervenţia sa, Răzvan Meseşeanu a atras atenţia că sănătatea oamenilor este cel mai important lucru şi ca atare, Victor Ponta, liderul de la nivel central a solicitat sprijin de la liderii celorlalte formaţiuni pentru a face front comun în această grea perioadă. „Sănătatea nu are adeziune politică, ăsta este un lucru pe care ar trebui să-l ştie toţi actorii politici. Preşedintele Pro România, Victor Ponta a solicitat sprijin şi viziune comună în Parlament de la ceilalţi lideri politici pentru o serie de măsuri ce ar fi trebuit luate cât mai urgent. Unele au prins contur ( precum suspendarea cursurilor şcolare, interzicerea exportului de medicamente, părinţii să stea acasă cu copiii), iar altele aşteaptă reacţii - strategia transportului comun, facilităţi fiscale pentru anumite ramuri ale economiei, buget suplimentar pentru sănătate şi, nu în ultimul rând, amânarea alegerilor locale. Dacă facem un arc spaţial de la Bucureşti la Călăraşi, îndrăznesc şi eu, aici la Călăraşi, să fac acelaşi lucru, să lansez o invitaţie pentru omologii noştri de la PNL, PSD, USR, PMP, să ne aşezăm la aceeaşi masă şi să încercăm să vedem cum putem ajuta. Ce ar fi dacă toate partidele, prin liderii lor, prin membrii lor, prin vectorii lor de imagine, s-ar implica, ar pune mână de la mână – căci unii chiar au de unde, din buzunarele proprii – şi ar achiziţiona materiale de strictă necesitate igienică. Ce ar fi dacă ar încerca să identifice, să inventarieze nişte zone vulnerabile, nişte persoane vulnerabile şi ar împărţi aceste materiale de strictă necesitate? Poate lucrurile acestea par extrem de simple sau enervante pentru unii. Noi am încercat să facem acest lucru, am reuşit, extrem de puţin, dar, totuşi, am făcut. Cel mai important lucru, pe care am reuşit să-l facem, a fost să conştientizăm că persoanele cărora ne-am adresat nu realizează ce problemă este într-adevăr cu acest virus. Şi, dacă va exploda o acţiune, de genul acesta, în cartierele sau în cartierul în care am mers, chiar va fi o problemă pentru toată lumea. Nu fac decât să apelez la buna credinţă, la buna intenţie a celorlalţi colegi de pe scena politică, să încercăm să ne aşezăm la aceeaşi masă, să inventariem - cu sprijinul clar al autorităţilor – să vedem unde sunt zonele vulnerabile, unde sunt cetăţenii, cam ce nevoi ar fi, de ce manieră sunt aceste nevoi. Apoi, să meargă un asistent medical, o persoană ce are cunoştinţe mult mai vaste în acest domeniu, să facă această împărţire cât de cât judicioasă la cei care au nevoie de un săpun, un igienol, măşti, mănuşi şi aşa mai departe, cât se poate, pe fondul restricţiei bugetare”, a precizat Răzvan Meseşeanu, specificând că nu crede că municipiul Călăraşi are fondurile necesare să acopere toate nevoile, dar un început trebuie făcut. Un alt apel făcut către liderii politici e că ceea ce se întâmplă nu este de joacă.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT)
( Diana ARON )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.8332Euro4.8332
Dolarul SUA - 4.389Dolarul SUA4.389
Sondaj
Va reuşi România să ţină sub control pandemia cu COVID-19?
Da
Nu
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv