Nr. 1053, Anul 18, din 29-Mai-2020
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
EvenimentVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
WWF România îşi propune pentru 2020 un proiect ambiţios: „Zero plastic în Delta Dunării”
„Zero plastic în Delta Dunării” este un proiect ambiţios pe care WWF România ((World Wide Fund for Nature) şi-l asumă anul acesta, alături de Lidl. Acţiunile vizează, pe de o parte, stabilirea unor măsuri integrate de management al deşeurilor din plastic din Deltă, iar pe de alta, implicarea comunităţilor locale în colectarea responsabilă şi reciclarea acestor deşeuri. Proiectul se desfăşoară în cadrul programului Lidl „Cu apele curate”.
Proiectul a demarat miercuri, 05.02.2020, printr-un workshop cu autorităţile locale şi de mediu şi operatorii din turism din zona Deltei Dunării. Evenimentul de la Tulcea a urmărit, pe de o parte, prezentarea cadrului legislativ cu modificările acestuia, precum şi identificarea problemelor privind managementul deşeurilor din plastic din Delta Dunării, cu accent pe problemele cu care comunităţile locale şi operatorii din turism se confruntă în acest domeniu şi pe stabilirea unor direcţii de acţiune.
Concluzia unanimă a fost aceea că plasticul pluteşte în derivă pe canalele Dunării. De la reprezentanţii societăţii civile până la cei ai administraţiilor locale, instituţiilor de mediu şi ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), cu toţii au fost de acord că se simte nevoia organizării unor campanii de conştientizare în comunităţile locale, a creării de locuri speciale de depozitare în puncte cheie în Delta Dunării şi, nu în ultimul rând, a aplicării de amenzi atunci când este cazul.
Proiectul „Zero plastic în Delta Dunării” vizează autorităţile locale din Delta Dunării, reprezentanţii instituţiilor centrale din domeniul protecţiei mediului, ONG-urile şi operatorii din turism din zonă. Proiectul îşi propune să contribuie la combaterea şi prevenirea poluării cu plastic în Delta Dunării. Pentru acest lucru, workshop-ul de la Tulcea a avut un rol esenţial, de trasare a problemelor cu care autorităţile locale se confruntă şi de stabilire a unor direcţii comune de acţiune.
În urma discuţiilor, se va realiza un raport care va cuprinde problemele şi aşteptările din partea fiecărei părţi interesate.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT)
( Ramona BUTNARIU )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.8423Euro4.8423
Dolarul SUA - 4.2788Dolarul SUA4.2788
Sondaj
Va reuşi România să ţină sub control pandemia cu COVID-19?
Da
Nu
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv