Nr. 1038, Anul 18, din 15-Noiembrie-2019
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
EvenimentVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Vizită la proiectele călărăşene, finanţate din Regio 2014-2020
Miercuri, 30 octombrie, Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional (POR), a organizat un nou eveniment destinat promovării rezultatelor implementării programului în regiunea Sud Muntenia.
Acţiunea a debutat la sediul central al Agenţiei, din municipiul Călăraşi, cu o conferinţă de presă la care a participat şi primarul municipiului Călăraşi, Daniel Drăgulin, beneficiar de fonduri REGIO. Cu acest prilej Liviu Muşat, directorul ADR Sud Muntenia, a menţionat că „programul 2014 -2020 este în implementare cu motoarele turate, nefiind neglijată perioada următoare de programare când ne pregătim să construim o regiune mai inteligentă, mai ecologică, generând emisii scăzute de carbon, mai bine conectată şi cu un pronunţat caracter social”. În continuare a fost prezentat stadiul derulării proiectelor POR şi impactul programului în regiunea Sud Muntenia şi în judeţul Călăraşi, urmând vizita împreună cu jurnaliştii la proiecte derulate în judeţul Călăraşi.
Primul proiect vizitat a fost „Dezvoltarea societăţii ECOSERV CITY SRL prin achiziţia de echipamente performante”, al cărui beneficiar a fost Ecoserv City S.R.L. şi finanţat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 2 - „Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii”, Prioritatea de investiţii 2.1 – „Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi şi prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri”. Proiectul, finalizat în data de 31 ianuarie 2019, a avut o valoare totală de 1.362.087,11 lei, din care fonduri nerambursabile solicitate de 894.459,99 lei. Ca urmare a implementării proiectului s-au achiziţionat patru echipamente inovatoare, specializate în prelucrarea sub formă de granule a deşeurilor din materiale plastice, strivirea mecanică a deşeurilor metalice, comprimarea mecanică a pieselor mari din fier, fragmentarea deşeurilor metalice, alte metode de tratare mecanică – tăiere, presare – în vederea reducerii volumului deşeurilor.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT)
( Diana ARON )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.7667Euro4.7667
Dolarul SUA - 4.3224Dolarul SUA4.3224
Sondaj
Noul Guvern vrea introducerea unei taxe de primă înmatriculare. Cum vedeti aceasta intentie?
Sunt de acord
Total impotriva
Nu ma intereseaza
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv