Nr. 1035, Anul 18, din 18-Octombrie-2019
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
EvenimentVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Atelierele de Vară Şotron au adus 6.000 de copii din 37 de judeţe, la grădiniţă!
Asociaţia OvidiuRo anunţă încheierea Atelierelor de Vară Şotron 2019, cu cele mai bune rezultate de până acum: 1.200 de profesori de învăţământ preşcolar au organizat vara aceasta 480 de Ateliere de Vară, în 37 de judeţe. 6.000 de copii au participat în lunile iulie şi august, timp de 2 săptămâni, la Ateliere – un modul educaţional organizat an de an de OvidiuRo, începând cu 2001, pe perioada vacanţei de vară, cu scopul de a le oferi copiilor din comunităţi defavorizate experienţe de învăţare prin joc, explorare şi colaborare. Activităţile sunt organizate voluntar de profesori, iar trainingurile şi materialele educaţionale sunt puse la dispoziţie de OvidiuRo. Proiectul a fost implementat cu suportul Grupului Fildas-Catena, Raiffeisen Bank şi GlaxoSmithKline România.
În Călăraşi, 2 Ateliere Şotron, susţinute de 5 profesori voluntari din judeţ, au avut anul acesta loc în lunile iulie şi august, cu un total de 30 de copii participanţi - majoritatea din medii rurale şi urbane defavorizate. Proiectul a fost organizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi. Tema Atelierelor din acest an a fost Lumea vie – plante şi animale. Astfel, în fiecare zi copiii şi profesorii au explorat prin activităţi integrate ceea ce ne înconjoară, de la firul ierbii până la stele. În ateliere s-au aplicat multe elemente din noul curriculum pentru educaţie timpurie, recent aprobat. Obiectivul Atelierelor a fost acela de a crea o comunitate de învăţare, cu scopul de a dezvolta autonomia în învăţare a copiilor, de a încuraja cooperarea, de a aprofunda cunoştinţe şi, de asemenea, pentru a le deschide poarta spre cunoaştere acelor copii care nu au alte experienţe de învăţare pe timpul verii.
Activităţile din cadrul Atelierelor au fost susţinute cu materiale educaţionale puse la dispoziţie de OvidiuRo (de la numeroase cărţi ilustrate de ficţiune sau non – ficţiune la hărţi, lupe, magneţi, kituri de germinare şi de igienă sau cărţi pentru copii, acasă), materiale ce au rămas în grădiniţe şi vor fi folosite de copii, în noul an şcolar. De asemenea, profesorii au participat la cel puţin unul din trainingurile regionale, judeţene sau locale dedicate Atelierelor, susţinute de trainerii şi profesorii-formatori OvidiuRo în lunile iunie şi iulie.
„Vara aceasta am avut o participare-record la Ateliere, faţă de anii trecuţi. Practic, numărul educatoarelor care au susţinut un Atelier s-a dublat. Este pentru noi un semn evident că schimbarea începe să vină, din interior. Profesorii simt ei înşişi nevoia de a aduce metode interactive de învăţare în activităţile la grupă, vor să atragă resurse noi şi de calitate, mai ales în grădiniţe defavorizate şi sunt deschişi să schimbe semnificativ felul în care s-au raportat până acum la copii, în activităţile zilnice. De exemplu, eliberarea sălii de grupă (crearea unui spaţiu aerisit, ordonat, adecvat nevoilor de învăţare ale copiilor mici, personalizat pentru fiecare grup de copii – versus sala de grupă tradiţională, aglomerată, cu multe decoraţiuni inutile) a fost una din condiţiile de participare la Ateliere şi o provocare pentru profesori. Au făcut însă această schimbare şi - sperăm noi - ca şi din toamnă, cele câteva sute de săli să rămână acel spaţiu de învăţare structurat, centrat pe copil, care facilitează dezvoltarea unei comunităţi de învăţare. Şi astfel, cu paşi mici, alături de mulţi profesori, vom putea asigura educaţie timpurie de calitate – mai ales acolo unde este cea mai mare nevoie, în zonele defavorizate”, a precizat Maria Gheorghiu, cofondator OvidiuRo.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT)
( Diana ARON )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.7556Euro4.7556
Dolarul SUA - 4.2732Dolarul SUA4.2732
Sondaj
Este indicat ca în continuare să avem un Guvern...
Tehnocrat
Politic
Nu ştiu/Nu mă interesează
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv