Nr. 1035, Anul 18, din 18-Octombrie-2019
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
EvenimentVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
„Nu putem să rotim la nesfârşit oameni de genul lui Dăncilă, Tăriceanu sau Ponta şi să credem că vor ieşi lucrurile altfel”
Liderul USR şi candidatul Alianţei USR- PLUS pentru funcţia de preşedinte al României, Dan Barna a fost prezent duminica trecută (1 septembrie 2019) la Călăraşi pentru a se întâlni cu membrii filialei locale şi a-şi face campania de strângere a celor 200.000 de semnături.
Cu acest prilej a fost organizată şi o conferinţă de presă, la care au participat Amelia Giurcan (preşedintele Filialei USR Călăraşi) şi Răzvan Clondir (preşedintele Filialei PLUS Călăraşi). Cei doi politicieni locali şi-au manifestat susţinerea faţă de Dan Barna, anunţând că alianţa vine în faţa alegătorilor cu un tandem, Dan Barna ca şi candidat la preşedinţie şi Dacian Cioloş în viitoarea funcţie de preşedinte al PLUS şi viitor prim ministru al României.
Invitat să ia cuvântul, Dan Barna şi-a manifestat, în primul rând, bucuria că a avut posibilitatea să revină din nou la Călăraşi pentru a aduna semnăturile necesare înscrierii în cursa la prezidenţiale. Liderul a informat că s-a deplasat în acest sens pe bulevardele din oraş şi în Piaţa BIG unde, personal, a adunat 22 de semnături de la simpatizanţi, în mai puţin de o oră. „Oamenii sunt deschişi, vor schimbarea, spun că s-au săturat de situaţia în care se află România, s-au săturat să fie minţiţi. Din această perspectivă explic eu entuziasmul şi susţinerea pe care o găsesc şi la Piaţă şi pe stradă. Oamenii îmi spun că astfel nu se mai poate continua şi că trebuie să schimbăm ceva. Îmi notez lucrurile pe care le spun. Temele sunt foarte diverse, multe legate de sprijinul pentru activităţile agricole. Alţii doresc să nu le mai plece copiii afară din ţară, să poată să găsească aici locuri de muncă sau să găsească servicii de calitate care să-i poată convinge să se reîntoarcă. Alţii mi-au vorbit despre relaţiile cu Republica Moldova, ceea ce confirmă foarte mult că peste tot în România - şi în Călăraşi – există spirit civic. Există interes pentru ce face România şi unde ne poziţionăm. Am văzut că, din păcate, ceea ce s-a întâmplat în ultimii trei ani a fost pur şi simplu ultima etapă dintr-un stat care funcţionează din ce în ce mai greu. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele trei săptămâni, cazul Caracal, cel de la Soroca şi altele, toate arată că trebuie să schimbăm ceva în România astăzi. Această schimbare trebuie să se întâmple acum şi nu peste cinci sau zece ani. Oamenii nu mai au răbdare să li se promită că va fi bine. Vechea clasă politică a avut 30 de ani să modernizeze statul, dar şi-a bătut joc de toate şansele şi oportunităţile. Jumătate din tinerii de liceu vor să plece din România astăzi. Săptămâna trecută au apărut cifrele la Institutul Naţional de Statistică şi încă peste 160.000 de români au plecat din ţară anul trecut. Practic, un oraş de mărimea Galaţiului sau Braşovului s-a mutat cu totul în străinătate. Candidatura mea la preşedinţia României are exact acest obiectiv, să schimbăm lucrurile astfel încât cei care mai sunt aici şi o mare parte din cei plecaţi, să dorească să trăiască în ţară. Vreau să ne putem căuta fericirea, să ne putem căuta bucuria de trăi şi la noi în ţară, nu doar pe alte meleaguri. Merităm şi putem să facem o schimbare în România”, a precizat Dan Barna, specificând că românii nu au ce să aştepte de la vechea clasă politică, ce a eşuat, şi-a terminat „combustibilul”.
(Continuarea în ediţia tipărită a ziarului IMPACT)
( Diana ARON )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.7556Euro4.7556
Dolarul SUA - 4.2732Dolarul SUA4.2732
Sondaj
Este indicat ca în continuare să avem un Guvern...
Tehnocrat
Politic
Nu ştiu/Nu mă interesează
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv