Nr. 1040, Anul 18, din 6-Decembrie-2019
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
Exclusiv
„Klaus Iohannis are calitatea de a fi demn şi de a fi o persoană onorabilă în cercurile unde noi niciodată nu am fost bine reprezentaţi”
• spune senatorul PNL Călăraşi, Răducu Filipescu

Cu toate că unii l-au catalogat pe Klaus Iohannis drept un preşedinte inactiv, iată să acesta a câştigat în mod detaşat cel de-al doilea mandat, dovadă că românii nu au considerat că lucrurile stau aşa. Prestanţa lui Klaus Iohannis, apropierea de Uniunea Europeană, modul în care acesta a reprezentat ţara în afară, fiind doar câteva dintre motivele ce i-au determinat să îl aleagă pentru înalta funcţie în stat.
Preşedintele Klaus Iohannis este primit în marile cancelarii ale lumii, însă nu trebuie uitat faptul că are şi câteva insuccese, mai spun unii. Vizele pentru Statele Unite ale Americii nu au fost ridicate, în condiţia în care polonezii au obţinut ridicarea lor. Apoi, are şi el o parte de vină pentru faptul că România nu a obţinut poziţia de membru nepermanent al Consiliului de Securitate al ONU, Estonia câştigând acest rol pe care îl va exercita în perioada 2020-202. Asta cu toate că România a mai fost de patru ori membru.
Senatorul liberal călărăşean Răducu Filipescu are o părere vizavi de aceste nereuşite care, în nici un caz, nu i se pot pune pe seama preşedintelui. „Păi cum să se ridice vizele pentru România când preşedintele Donald Trump a asistat la faptul că un mare lider al partidului, care guverna, s-a transformat în chelner? Tu ai da viză unui chelner să intre în ţara ta fără viză? Pentru că el s-a dus la Cotroceni ca un chelner, doar că n-avea napronul pe mână să-l servească pe domnul Trump. Ce a gândit Trump când l-a văzut pe Liviu Dragnea acolo exact ca un milog? Ridici viza unei ţări care este demnă. Ridici viza unei ţări care este reprezentată de Guvern la cel mai înalt nivel. Dar, cum să ridici viza unei ţări care e condusă la nivel de Guvern de un clan mafiot? Credeţi că băieţii ăia de peste ocean nu ştiu exact ce se mişcă în România? Ei ştiu mai mult decât ştim noi, că de-aia au ambasadori, de-aia au sisteme de informare şi aşa mai departe. Nu poţi să ridici viza intrării în Statele Unite unei ţări care este patronată de corupţie. Nu se poate. Chiar ei ca stat democratic, dacă ar face un astfel de gest, s-ar compromite şi toată lumea s-ar întreba de ce SUA ridică viza pentru România dacă e condusă de nişte mafioţi. Ce au ei de câştigat din afacerea asta? Eu cel puţin aşa văd lucrurile”, a precizat senatorul Filipescu, referitor la situaţia de atunci, căci acum avem un alt Guvern, în tandem cu actualul preşedinte şi românii speră că lucrurile o vor lua pe calea cea bună.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT) [citeste]
PREMIERE IN ARBITRAJUL ROMANESC
Curtea de Arbitraj Ilfov din Bucuresti a organizat cea de-a III-a editie anuala a Adunarii Generale a Arbitrilor Curtii la data de 28.11.2019, la hotel Caro in Bucuresti, eveniment in cadrul caruia s-au anuntat premiere deosebit de interesante pentru arbitrajul din Romania:

• pentru prima data o Curte de Arbitraj a reglementat un mecanism specific pentru procedura prearbitrala;
• pentru prima data in Romania o Curte de Arbitraj Comercial Institutionalizat organizat pe langa o Camera de Comert a luat in discutie oportunitatea de a modifica propria procedura arbitrala in sensul ca se elimina conditia referitoare la acceptarea ca Arbitru al Curtii exclusiv a persoanelor cu studii juridice cu minim opt ani vechime, deschizand astfel calea catre calitatea de Arbitru si a profesionistilor din alte domenii: economic, financiar, management, tehnic s.a.m.d.


Av. Alin Pop, Presedintele CAIB – BIAC, Presedinte Institutul Arbitral Roman, in deschiderea lucrarilor, a aratat ca Adunarea Generala este un moment in care Arbitrii se intalnesc si dezbat diverse aspecte legate de activitatea Curtii si despre tema arbitrajului in general, formand astfel o comunitate de specialisti in domeniul arbitrajului.

Reamintim ca 2019 este al treilea an de functionare al CAIB – BIAC in mandatul actualei echipe manageriale.

Pe lista de arbitrii CAIB – BIAC regasim 72 avocati, consilieri juridici, profesori si doctori in drept, dintre care un numar semnificativ de Arbitri din strainatate, cu o reputatie profesionala deosebita. Mentionam: Profesor Doctor Pablo Mendez de Leon – Decanul Leiden University, Director of the International Institute of Air and Space Law, Av. Geanina Munteanu Millet - Arbitru CMAP Paris, Anna Masutti - Professor of Air Law at the University of Bologna, Italy, membru in bordul European Air Law Association (EALA), Alexander Batalov – Doctor in drept, Associate Professor at the Faculty of law of M.V. Lomonosov Moscow State University, Master of Laws degree in International Air and Space Law from Leiden University in 2001, Neil Antohny Brown – Arbitru Melbourne, Australia, Minister, Member of Parliament, delegat la Adunarea Generala a Natiunilor Unite, Ralf Kruger – Avocat Gemania, Licentiat in Drept, Finante si Management.

In bilantul activitatii din ultimul an a fost mentionata o speta de drept international supusa procedurii prearbitrale a Curtii, in care au fost desemnati trei arbitrii. S-a precizat ca solutia data in acesta procedura nu produce nici un efect asupra unui eventual proces arbitral (cu exceptia incompatibilitatilor) si ca acesta solutie poate fi de natura a contura si forma convingerea subiectiva a partii care a formulat solicitarea in aprecierea oportunitatii declansarii procedurii arbitrale.
Update 05.12.2019:
Pe lista de Arbitri ai CAIB - BIAC sunt persoane cu o foarte buna reputatie si cu inalta pregatire profesionala in domeniul juridic iar altii in alte specialitati.
Mai multe detalii: https://cezariulian.ro/arbitraj-comercial-premiere/
[citeste]
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.7785Euro4.7785
Dolarul SUA - 4.3069Dolarul SUA4.3069
Sondaj
V-a plăcut cum au fost organizate manifestările dedicate Zilei de 1 Decembrie la nivel naţional?
Da
Nu
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv