Nr. 1035, Anul 18, din 18-Octombrie-2019
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
Politica
„Mi-aş dori ca societatea românească să nu mai fie atât de încrâncenată”
Acum că guvernarea Dăncilă a fost înlăturată, pentru România, cea mai importantă este stabilitatea. Căci, din 2016 încoace, românii trăiesc o perioadă de mare încrâncenare. Partidele politice nu mai au capacitatea de a se aşeza la aceeaşi masă şi să ia deciziile cele mai bune, în interesul comunităţii, a cetăţenilor acestei ţări. Aleg mai degrabă să împiedice orice demers bun din partea celor aflaţi la guvernare (oricare ar fi aceasta), fără a veni cu soluţii, blocând astfel dezvoltarea ţării.
Cel puţin aşa a declarat, zilele trecute, în cadrul unei conferinţe de presă, senatorul PSD, Ecaterina Andronescu.
„Practic nu mai avem capacitatea ca, indiferent de orientările noastre politice, să ne aşezăm la aceeaşi masă şi să spunem: paharul acesta trebuie proiectat aşa şi trebuie făcut aşa, că poate aşa ar fi fost mai multe autostrăzi şi aşa mai departe. De fiecare dată când cineva încearcă să facă ceva, cei din opoziţie încearcă să găsească pârghiile să nu se întâmple acel lucru, deşi fără îndoială ar fi unul bun pentru ţară. Această perioadă se petrece în una în care şi situaţia internaţională este destul de încrâncenată. Anglia iese din Europa, nu fără consecinţe asupra Europei pentru că venea cu o contribuţie importantă la bugetul Uniunii care dispare. Ca urmare, fie cresc contribuţiile celorlalte state, fie le revine o felie mai mică din ce li se cuvine.
Mi-aş dori ca societatea românească să nu mai fie atât de încrâncenată, fiindcă asta nu ne lasă întreg potenţialul în a face lucruri pentru ţară”, a precizat Ecaterina Andronescu. Printre altele, fiindcă nu demult a fost întrebată dacă va părăsi tabăra social democrată, Ecaterina Andronescu asigură că nu.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT) [citeste]
„Acum, dacă a căzut Guvernul trebuie să facem tot posibilul să o scoatem la capăt”
• spune senatorul liberal călărăşean, Răducu Filipescu

Moţiunea de cenzură, formulată împotriva Guvernului Dăncilă, a trecut, cu toate eforturile social democraţilor de a zădărnici planurile Opoziţiei. Victoria partidelor din Opoziţie a fost cu atât mai mult savurată, cu cât situaţia nu era una certă că se va reuşi să se răstoarne Guvernul. Liberalii, iniţiatorii moţiunii, au fost îngrijoraţi până în ultima secundă. Asta pentru că se ştia foarte bine că au fost adunate 237 semnături pentru moţiune, din care la un moment dat dispăruseră 6 şi rămăseseră 231, ceea ce nu asigura căderea Guvernului. În acelaşi timp, au mai fost discuţii cu unul dintre cei care au semnat şi au trădat pe faţă, respectiv fostul primar de la Buşteni, apoi doi parlamentari care nu au putut veni, unul în spital cu probleme grave în Germania şi o deputată de la USR care era, de asemenea, foarte bolnavă. O altă deputată de la USR a spus că are nu ştiu ce mare treabă pe la Londra, graba ei nefiind deloc justificată de a merge la acel congres nedefinitoriu pentru cariera ei. Pe de altă parte, un parlamentar, bolnav de cancer, a venit din spital să voteze, după ce a făcut tratamentul cu citostatice şi toată sala l-a aplaudat pentru efort. Altul a venit în cârje de la spital, după ce a fost accidentat.
Astfel a afirmat, recent, în cadrul unei conferinţe de presă, senatorul liberal călărăşean, Răducu Filipescu. „Emoţiile au fost mari pentru că ştiam că aveam o gaură de 6 parlamentari din 237. Doar 231 erau siguri, numai că, din cei 10-12 cu care s-a mai discutat şi nu semnaseră moţiunea, au fost parlamentari care au votat pentru. Şeful de la tineret de la PSD a votat pentru moţiune şi asta este o palmă, zic eu, la adresa PSD. A votat clar pentru că n-o suporta pe doamna premier sub nicio formă. Cert este că moţiunea a trecut cu 238 de voturi. Cei care s-au întors în ultima clipă - şi asta numai şi numai datorită lui Ludovic Orban - au fost minorităţile. Noi de la minorităţi aveam 4 pe listă care au promis că votează şi au semnat. Ori de la minorităţi au mai votat încă 4 parlamentari. Vreau să spun că parlamentarii de la minorităţi sunt foarte serioşi. Nu a ratat nici măcar unul votul. Era o discuţie înainte că maghiarii vor trăda, dar nici măcar unul nu a ratat votul. 30 de voturi au fost, cât au spus că vor vota. Acum, dacă a căzut Guvernul trebuie să facem tot posibilul să o scoatem la capăt. Dar eu cred că Ludovic Orban are şi un plan bine gândit. Treaba asta cu venitul la guvernare cred că e discutată de mai mult timp. Ce pot să spun e că nu va fi deloc uşor. Va fi extraordinar de complicat pentru că fiecare partid are interesul lui”, a precizat senatorul Filipescu, specificând că, cel mai periculos din punctul lui de vedere, în momentul de faţă este Victor Ponta. Nu atât pentru faptul că este în stare să mintă şi să se sucească, să învârtească lucrurile, cât pentru faptul că vrea să acapareze stânga, să fie liderul stângii. În situaţia asta el va juca întotdeauna numai şi numai în interesul lui.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT) [citeste]
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.7556Euro4.7556
Dolarul SUA - 4.2732Dolarul SUA4.2732
Sondaj
Este indicat ca în continuare să avem un Guvern...
Tehnocrat
Politic
Nu ştiu/Nu mă interesează
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv