Nr. 1003, Anul 16, din 7-Decembrie-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
SocialVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
A inceput „febra“ inscrierilor pentru clasa pregatitoare
Procesul de inscriere a copiilor in invatamantul primar 2018-2019 a demarat si se poate face de catre parinti intr-una din cele doua etape planificate de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Ialomita.
Potrivit celor informate de reprezentantii institutiei, pentru clasa pregatitoare pot fi inscrisi copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la 31 august 2018, inclusiv. De asemenea, la solicitarea parintilor, pot fi inscrisi si copiii care implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2018, inclusiv, daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice atesta pregatirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregatitoare. Orice alta situatie va fi rezolvata de catre inspectoratul scolar, in interesul educational al elevului si in conformitate cu cadrul legal.
Evaluarea dezvoltarii psihosomatice a copiilor se efectueaza sub coordonarea Centrului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala (CJRAE) in urmatoarele centre: Gradinita cu Program Prelungit „Dumbrava Minunata“ Slobozia; CJRAE Ialomita; Scoala Gimnaziala „Ion Heliade Radulescu“ Urziceni; Liceul Tehnologic „Anghel Saligny“ Fetesti; Liceul Teoretic „Paul Georgescu“ Tandarei. Deja de pe 1 martie s-a dat startul la programari, acestea putand fi facute la numarul de telefon: 0787.626.987, in intervalul orar: 08.00-16.00. Evaluarea se efectueaza in aceasta perioada pana pe 23 martie 2018, in intervalul orar 10.00-18.00. Parintele poate opta pentru inscrierea la scoala de circumscriptie, in aceasta situatie, copilul fiind automat inscris.
Daca opteaza pentru o unitate de invatamant, alta decat scoala de circumscriptie, copilul este inscris in limita locurilor libere si, daca este cazul, pe baza criteriilor generale. Parintele poate solicita, prin bifarea in cererea-tip de inscriere, ca locul la scoala de circumscriptie sa fie rezervat pentru eventualitatea in care copilul nu este inscris la unitatea de invatamant pentru care parintele a facut optiunea, din lipsa de locuri libere. Cererile-tip de inscriere pot fi completate si validate direct la unitatea de invatamant la care parintele doreste inscrierea copilului. Cererile-tip de inscriere pot fi completate si online, dar dupa completarea acestora, parintii trebuie sa mearga la unitatea de invatamant in care doresc inscrierea copilului pentru validarea cererii.
Actele necesare pentru inscriere sunt: cerere-tip de inscriere, copie si original dupa actul de identitate al parintelui sau tutorelui legal; parintii divortati depun la inscriere si hotararea judecatoreasca definitiva din care rezulta modul in care se exercita autoritatea parinteasca si unde a fost stabilita locuinta minorului; copie si original al certificatului de nastere al copilului; copie a documentului care atesta dezvoltarea psihosomatica corespunzatoare pentru parcurgerea clasei pregatitoare (acolo unde este cazul). Completarea si depunerea cererilor va avea loc in doua etape. La etapa a doua participa doar cei care nu au fost cuprinsi intr-o unitate de invatamant dupa prima etapa.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT)
( Ramona BUTNARIU )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6605Euro4.6605
Dolarul SUA - 4.112Dolarul SUA4.112
Sondaj
Cine ar trebui sa mareasca salariile?
Politicienii
Piata
Imi este indiferent
Blocat in FM
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker