Nr. 1003, Anul 16, din 7-Decembrie-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
PoliticaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Senatorul Gabi Ionascu pune criza imunoglobulinei in carca fostului ministru Florian Bodog
Actualul Ministru al Sanatatii, Sorina Pintea, a activat mecanismul european de protectie civila ce permite unei tari membre a Uniunii Europene sa ceara ajutor de la celelate tari un ajutor de urgenta. Totusi, cazul imunoglobulinei este unul mai special. Aceasta proteina fara de care, cel mai des, mor copiii, era pe o lista speciala de medicamente esentiale pe care statul trebuia sa le asigure. Cu toate acestea, statul roman a solicitat imunoglobulina la un pret foarte mic, astfel incat toti producatorii s-au retras de la licitatie. Senatorul PMP de Ialomita Gabi Ionascu da vina pe guvernarea PSD-ALDE pentru aceasta situatie, in special pe fostul ministru al Sanatatii Florian Bodog, pe care il considera incopentent si cere chiar anchetarea penala a acestuia.
„Vine tavalugul greselilor facute in anul precedent, fie ca vorbim de incompetenta unor ministri fie ne referim la populismul excesiv al coalitiei de guvernare care a cautat mereu pretul cel mai mic la aceste medicamente. Noi, cei din opozitie, am semnalat inca din martie anul trecut ca nu sunt incheiate contracte pentru furnizarea imunoglobulinei si ca se va ajunge la o criza in sistemul sanitar, insa ministrul Sanatatii de la acea vreme, Florian Bodog, nu a luat toate masurile care se impuneau pentru stabilirea unui pret de licitatie care sa nu alunge toti producatorii. Totul se intampla din cauza incompetentei fostului ministru Florian Bodog, dar si a distrugerii Institutului Cantacuzino, pe care vor sa-l trasforme intr-o institutie care sa autorizeze institutiile de sanatate publica din tara. I-au pus capac si astuia si noi apelam la alte tari sa luam vaccinuri sau imunoglobulina“, a afirmat senatorul Gabi Ionascu la Fresh FM, in cadrul emisiunii „Subiectul zilei“.
Fostul ministru al Sanatatii Florian Bodog respinge „acuzatiile nefondate“ care-l fac „tapul ispasitor pentru criza de imunoglobulina“ si precizeaza ca s-au facut „toate demersurile legale pentru rezolvarea situatiei”, insa sustine ca problema s-a cronicizat din cauza companiilor care „nu si-au onorat partea lor din intelegere“. Senatorul PMP de Ialomita propune ca CSAT sa sesizeze Parchetul si sa inceapa urmarirea penala impotriva fostului ministru, desi este convins ca parlamentarii Puterii nu vor permite ridicarea imunitatii senatorului Florian Bodog. Conform codului penal, fapta functionarului public care in exercitarea atributiunilor de serviciu ingradeste exercitarea unui drept al unei persoane se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani si interzicerea dreptului de a ocupa o functie publica timp de 10 ani. Acest articol de lege ar putea fi aplicat si in cazul ministrilor Sanatatii care au declansat aceasta criza a imunoglobulinei.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT)
( Marius TOMITA )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6605Euro4.6605
Dolarul SUA - 4.112Dolarul SUA4.112
Sondaj
Cine ar trebui sa mareasca salariile?
Politicienii
Piata
Imi este indiferent
Blocat in FM
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker