Nr. 1003, Anul 16, din 7-Decembrie-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
EvenimentVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
„Salvati Copiii” Romania a donat Spitalului Judetean Calarasi aparatura medicala vitala pentru supravietuirea copiilor si mobilier spitalicesc in valoare de 42.000 de euro
Spitalul Judetean de Urgenta Calarasi a avut parte, zilele acestea, de o noua dotare, foarte importanta, gratie demersurilor Organizatiei „Salvati Copiii” Romania. Prematuritatea ramane una dintre principalele cauze ale mortalitatii infantile, a carei rata plaseaza Romania pe primul loc din Uniunea Europeana, o statistica sumbra, pentru ca datele oficiale arata ca, intr-o maternitate unde exista aparatura medicala vitala, cei mai multi prematuri supravietuiesc. Este motivul pentru care Salvati Copiii Romania face o ampla dotare a sectiilor de neonatologie si pediatrie din Calarasi, cu echipamente si mobilier spitalicesc in valoare de 42.000 de euro, judet unde, in 2016, au murit cei mai multi copii sub un an din tara. In cazul multora dintre ei, aparatura medicala performanta ar fi insemnat sansa de a trai. Cu sprijinul Salvati Copiii, sectia de neonatologie are acum un incubator de transport si un monitor de functii vitale, in valoare de 11.600 euro, aceasta fiind cea de-a treia dotare pe care organizatia o face sectiei. Totodata, sectia de pediatrie a unitatii medicale a fost consistent dotata cu aparatura medicala si mobilier spitalicesc, in valoare totala de 30.400 de euro, constand, printre altele, din: 15 paturi pentru copii si insotitori, 15 stative pentru perfuzie, un transluminator de vene, un aparat de secretii chirurgical, doua tensiometre, doua termometre, un aparat aerosoli, un pulsoximetru fix si doua pulsoximetre mobile. Donatia a fost posibila datorita suportului financiar oferit de Marius Caprila.

Evenimentul de dotare a avut loc pe 6 martie anul curent, in sala de sedinte a spitalului. La acesta au fost prezenti: Valentin Emanoil (managerul Spitalului Judetean de Urgenta Calarasi),
Gabriela Alexandrescu (presedinte executiv al Organizatiei „Salvati Copiii” Romania), Amalia Nastase (ambasador al Campaniei de reducere a mortalitatii infantile „Salvati Copiii” Romania); Bogdan Georgescu (administratorul public al CJ Calarasi); Emil Musat (presedintele Consiliului de Administratie); dr. Minodora Miron (sefa sectiei de pediatrie); dr. Carmen Stefan (sefa sectiei de neonatologie).
In prima faza, managerul Valentin Emanoil a tinut sa multumeasca pentru sprijinul acordat organizatiei Salvati Copiii, care da un bun exemplu de urmat in atragerea de donatii pentru spital. „S-au facut mai multe donatii, in mai multe etape de organizatia Salvati copiii drept pentru care orice sponsorizare si orice ajutor care l-au adus acestor sectii pentru noi a insemnat salvarea unei vieti, sau a insemnat o viata mai buna sau un zambet pentru familiile care au beneficiat de echipamentele si aparatura necesara in cadrul celor doua sectii. Va multumesc din suflet si va spun ca impreuna cu dumneavoastra invatam si noi cum sa ne organizam, cum sa atragem antreprenoriatul judetean si sunt convins ca in perioada urmatoare vom gasi solutii comune si vor fi alaturi de noi importante firme pentru alte sponsorizari”, a punctat managerul SJU Calarasi.
Invitat la cuvant a fost si Bogdan Georgescu. Administratorul public al Consiliului Judetean Calarasi si-a manifestat convingerea ca putini scot in evidenta munca pe care o desfasoara acesti oameni pentru ca la final sa poata realiza o donatie, sa poata ajuta spitalul, sa poata ajuta de fapt copiii aflati in dificultate. Valoarea donatiei este mare tinand cont de donatiile care se indreapta catre SJU si organizatia merita toate multumirile si sprijinul administrativ. Din punct de vedere al interventiei CJ in activitatea Spitalului exista mai multe componente si una dintre ele se refera la dotarile pe care unitatea le solicita, aprobate de Directia de Sanatate Publica, finantate la nivelul Ministerului de Sanatate si ce necesita o cofinantare de 10% din partea Consiliului Judetean. „Pentru 2017, valoarea pe toate cele trei unitati, pe care CJ le are in administrare, a fost de 5.855.000 lei la nivel de programare. Din datele preliminare, la nivelul Spitalului Judetean s-a realizat undeva la un 1,3 milioane lei. As vrea sa transmit o informatie ce trebuie cunoscuta. Din totalul listei, pe care SJU o inainteaza Ministerului pentru dotari, nu toate sunt finantate. De aceea exista o discrepanta intre programul pe care CJ il sustine - cu cofinantare de 10% - si cel realizat la sfarsitul anului. Pentru anul 2018, pe toate cele trei unitati, la nivel de programare a sumelor alocate numai dotarilor, sunt prevazuti 3.425.000 lei. CJ si aici vina, intre ghilimele, ar trebui atribuita presedintelui Vasile Iliuta, sustine in totalitate cofinantarile pentru elementele de dotare pe care spitalul le solicita. In plus, pentru acestea exista, pe baza referatelor de specialitate si finantari pe care le suporta integral din bugetul judetean tocmai pentru a oferi conditii mai bune in spital li a usura activitatea medicala din cele trei unitati spitalicesti”, a informat Bogdan Georgescu.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT)
( Ramona BUTNARIU )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6605Euro4.6605
Dolarul SUA - 4.112Dolarul SUA4.112
Sondaj
Cine ar trebui sa mareasca salariile?
Politicienii
Piata
Imi este indiferent
Blocat in FM
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker