Nr. 1003, Anul 16, din 7-Decembrie-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
EvenimentVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Ziua Culturii Nationale - editia a VIII-a
Data de 15 ianuarie, ziua in care s-a nascut poetul national Mihai Eminescu, a fost declarata in 2010 „Ziua Culturii Nationale“. De atunci, in fiecare an, in toate resedintele de judet din tara sunt organizate manifestari diverse de catre institutiile de cultura din judet. Ajunsa la a VIII-a editie, Ziua Culturii Nationale va fi sarbatorita si in judetul Calarasi, printr-o serie de activitati cultural-artistice dedicate sarbatorii.
Astfel, in data de 15 ianuarie, Directia Judeteana pentru Cultura Calarasi va organiza „Ziua Portilor Deschise“, cu vizitarea cladirilor restaurate ale DJC (monumentul istoric „Casa Ana si Marinache Popescu“ - Corp A si Corp B (Castel), dar si vizitarea santierului in curs de restaurare a picturii murale de la „Casa Expozitiilor“.
Biblioteca Judeteana „Alexandru Odobescu“ Calarasi, in parteneriat cu Palatul Copiilor, organizeaza evenimentul „File de Eminescu”, in demisolul Consiliului Judetean Calarasi, unde prof. Oana Florea, de la Scoala Gimnaziala „Tudor Vladimirescu”, va prezenta studiul „Autocunoastere si dezvoltare personala“. De asemenea, in parteneriat cu Scoala Gimnaziala „Iancu Roseti“ din Roseti, va fi organizat evenimentul „Ziua Eminescu - Ziua Culturii Nationale”. Biblioteca Judeteana organizeaza manifestari si la Scoala Gimnaziala cu Invatamant special „Carol I”, dar si evenimentul „Porni Luceafarul...”, la Sectia Copii din cadrul Bibliotecii Judetene.
Centrul Judetean de Cultura si Creatie Calarasi (CJCC) vine cu un spectacol de poezie, muzica si dans, in sala de spectacole „Barbu Stirbei”, sub titulatura „Trebuiau sa poarte un nume...“.
Manifestari cu ocazia Zilei Culturii Nationale vor avea si muzeele din judet. Astfel, Muzeul „Dunarii de Jos“ prezinta expozitia „Mari artisti plastici romani in colectiile muzeului Dunarii de Jos“, la Muzeul Municipal Calarasi puteti vizita expozitia „Viata Urbana Interbelica in Campia Baraganului” - Oltenita, Calarasi, Slobozia, iar Muzeul Civilizatiei „Gumelnita“ Oltenita (MCGO) gazduieste expozitia de pictura „Reverie“ a artistului Maria Bogatu, expozitie care poate fi vizitata pana pe 9 februarie.
( Ramona BUTNARIU )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6605Euro4.6605
Dolarul SUA - 4.112Dolarul SUA4.112
Sondaj
Cine ar trebui sa mareasca salariile?
Politicienii
Piata
Imi este indiferent
Blocat in FM
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker