Nr. 989, Anul 16, din 13-Iulie-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
EvenimentVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Cea de-a IV-a Intalnire transnationala a Comitetului de coordonare a proiectului UpGradeSME, organizata de ADR Sud Muntenia
In perioada 5-6 octombrie, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia a organizat, in calitate de partener, cea de-a patra Intalnire transnationala a Comitetului de coordonare a proiectului UpGradeSME - „Imbunatatirea instrumentelor de politici pentru sustinerea performantelor IMM-urilor inovative“.
In prima zi a avut loc un seminar de transfer de experienta si bune practici intre reprezentantii consortiului proiectului UpGradeSME, finantat din programul INTERREG Europe. Evenimentul, gazduit de Consiliul Judetean Arges, a avut ca scop imbunatatirea politicilor in domeniul internationalizarii IMM-urilor din regiunile si tarile partenere, prin intermediul transferului de cunostinte si bune practici, in vederea cresterii competitivitatii firmelor.
Lucrarile seminarului au fost deschise de Constantin Dan Manu, presedinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia si al Consiliului Judetean Arges, care a vorbit despre importanta accesarii fondurilor europene, datorita plusvalorii pe care o aduce obiectivelor de dezvoltare economico-sociale ale comunitatilor locale.
„Despre judetul Arges, pe care il reprezint, imi place sa spun ca este o Romanie mai mica, pentru ca imbina, cu exceptia Marii Negre, toate formele de relief. Arges este judetul care a avut primele capitale ale Tarii Romane si, totodata, care a detinut prima mitropolie a Tarii Romanesti. Datorita potentialului de dezvoltare atat de variat pe care il are judetul Arges, este o provocare pentru noi ca, prin intermediul Agentiei, in calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional in Sud Muntenia, sa realizam proiecte europene, prin care sa redam valoarea istorica, culturala si turistica a acestei zone si sa reusim sa absorbim fondurile nerambursabile alocate regiunii noastre pentru acest exercitiu financiar - 2014-2020“, a declarat presedintele Constantin Dan Manu.
Detalii despre UpGradeSME si rolul pe care Agentia il are in implementarea acestui proiect a oferit directorul adjunct Dezvoltare si Comunicare, Daniela Traian, care a declarat urmatoarele: „Implicarea ADR Sud Muntenia in implementarea UpGradeSME a luat nastere ca urmare a necesitatii dezvoltarii portofoliului propriu de proiecte si a atragerii de fonduri europene. Deoarece Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional 2014-2020, prin care sunt prevazute a fi finantate activitati de internationalizare ale firmelor (Axa 2 - Imbunatatirea competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii, Prioritatea de investitii 2.2 „Sprijinirea crearii si a extinderii unor capacitati avansate de dezvoltare de produse si servicii”), s-a dovedit oportuna participarea Agentiei ca partener in cadrul acestui proiect“.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT)
( Marius TOMITA )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6572Euro4.6572
Dolarul SUA - 3.9685Dolarul SUA3.9685
Sondaj
Va afecteaza cresterea ROBOR?
Da
Nu
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker