Nr. 989, Anul 16, din 13-Iulie-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
SocialVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Caminul pentru persoane vastnice din Calarasi isi va mari capacitatea
„Viata intr-un camin de batrani este mai demna si mai comoda decat singuratatea in propria locuinta!“, acesta este motto-ul sub care caminul pentru persoane vastnice „Sfantul Antim Ivireanul“ din Calarasi isi desfasoara activitatea. Caminul a luat fiinta in data de 17 noiembrie 2008 si a functionat initial in subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Calarasi. In 2009 a capatat personalitate juridica si a functionat de sine statator pana la 1 septembrie 2013, cand a intrat din nou sub autoritatea DGASPC Calarasi, pana in data de 1 noiembrie 2015, data de la care caminul si-a recapatat personalitatea juridica. In prezent, 42 de persoane vastnice sunt cazate aici, iar alte 6 sunt pe listele de asteptare. Directorul centrului, Mihai Alexandru, alaturi de viceprimarul municipiului Calarasi, Viorel Ivanciu, au prezentat un raport al activitatii institutiei si proiectele de viitor care vor aduce un plus de confort batranilor pentru care caminul inseamna „acasa“.
Concret, primaria municipiului Calarasi a castigat un proiect de reabilitare si modernizare a cladirii caminului de batrani, astfel incat, pe viitor aici vor putea fi cazate 85 de persoane vastnice. Este vorba despre un proiect de reabilitare a intregii cladiri in care isi desfasoara caminul „Antim Ivireanul“ activitatea, in valoare totala de circa 25 de miliarde lei vechi, accesat, prin Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 3.
„Pentru anul 2018 am in vedere imbunatatirea conditiilor pentru persoanele varstnice cazate aici, cat si extinderea caminului. Prin proiectul de reabilitare castigat de primaria Calarasi se va termoizola cladirea, se repara terasa, se monteaza panouri solare si se schimba ferestrele, centrala termica, instalatia electrica si caloriferele in toata cladirea, asa ca pentru noi va fi mai usor sa ne desfasuram activitatea si sa marim si numarul persoanelor cazate in cadrul caminului“, a precizat directorul Mihai Alexandru, in cadrul unei conferinte de presa.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT)
( Marius TOMITA )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6572Euro4.6572
Dolarul SUA - 3.9685Dolarul SUA3.9685
Sondaj
Va afecteaza cresterea ROBOR?
Da
Nu
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker