Nr. 972, Anul 16, din 16-Martie-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Mesaje pentru prieteni
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
Diverse
Deputatul Cristian Sefer, interesat de eficacitatea OUG nr. 60/2017
Prin Ordonanta de Urgenta nr. 60/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap a fost eliminata posibilitatea autoritatilor si institutiilor publice, persoanelor juridice, publice sau private, care nu angajeaza persoane cu handicap in conditiile prevazute lege sa achizitioneze produse sau servicii realizate prin propria activitate a persoanelor cu handicap angajate in unitatile protejate autorizate, pe baza de parteneriat, in suma echivalenta cu suma datorata la bugetul de stat, suma ce putea fi scazuta din obligatia de plata datorata bugetului de stat. Motivatia ce a fost invocata la luarea acestei masuri a fost faptul ca persoanele juridice utilizeaza aceasta posibilitate in detrimentul angajarii efective a persoanelor cu handicap.
Deputatul PMP de Calarasi Cristian George Sefer nu este pe deplin convins de eficacitatea acestei ordonante de urgenta, asa ca adreseaza o intrebare ministrului Muncii si Justitiei Sociale, Lia-Olguta Vasilescu, prin care solicita raspuns in scris cu privire la numarul de persoane cu handicap angajate inainte si dupa intrarea in vigoare a ordonantei, adica 1 septembrie 2017.
„Mai multe organizatii neguvernamentale ne-au semnalat faptul ca scopul OUG nr. 60/2017 in aceasta privinta nu a fost atins, singurul efect fiind acela al desfiintarii mai multor unitati protejate. In vederea clarificarii acestor aspecte va rog, doamna ministru, sa ma informati cu privire la numarul de persoane cu handicap angajate inaintea adoptarii OUG nr. 60/2017 si cele angajate la momentul actual, respectiv numarul de unitati protejate aflate in activitate inainte si dupa aparitia ordonantei de urgenta“, a transmis deputatul Cristian Sefer catre ministrul Lia Olguta Vasilescu.

Biroul de presa al deputatului Cristian George SEFER
[citeste]
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6651Euro4.6651
Dolarul SUA - 3.8002Dolarul SUA3.8002
Sondaj
Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri locale, cu ce partid ați vota?
PSD
PNL
UNPR
ALDE
PMP
Nu merg la vot
AISSER
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker