Nr. 984, Anul 16, din 8-Iunie-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
Exclusiv
„Nevoile calarasenilor sunt efectiv calcate in picioare pentru interesele de partid-PSD”
Municipalitatea informeaza opinia publica referitor la atacarea Hotararii Consiliului Local Calarasi privind contractarea unui imprumut de 42 de milioane de lei, de catre Institutia Prefectului.
Astfel, pe 29 martie 2018, Consiliul Local Calarasi a aprobat contractarea unei finantari rambursabile interne in valoare de 42.000.000 lei, pe o perioada de 15 ani, din care 3 ani perioada de tragere si 12 ani perioada de rambursare, bani cu care s-a propus a fi realizate o serie de obiective importante pentru dezvoltarea municipiului Calarasi. Anume modernizarea strazii Varianta Nord (tronson DN21- Prelungirea Bucuresti) – valoare 13.000.000 lei; Modernizare strazi in Cartierul Mircea Voda – 12.000.000 lei; Retea canalizare menajera si pluviala Cartier Magureni- 4.000.000 lei; Modernizare strazi Cartier Magureni- 6.000.000 lei; Modernizare strada Plevna - 2.000.000 lei; Modernizare strada Rahova - 1.800.000 lei; Modernizare strada Viitor - 1.770.000 lei; Modernizare str. Prelungirea Independentei ( tronson CF - str. Pacii) - 1.280.000 lei; Modernizare str. Aeroportului (Caisilor) - 150.000 lei.
La momentul supunerii la vot a acestui proiect, grupul de consilieri locali ai Partidului Social Democrat nu a fost de acord cu acesta.
Miercuri, 6 iunie, Consiliul Local Calarasi si primarul Daniel Stefan Dragulin au fost instiintati de catre Institutia Prefectului Calarasi cu privire la actiunea formulata la Tribunalul Calarasi, prin care se cere anularea Hotararii Consiliului Local Calarasi nr. 56/29.03.2018 privind contractarea finantarii rambursabile interne in valoare de 42.000.000 lei. „Sunt extrem de dezamagit de jocurile politice pe care le face o institutie care se clameaza a fi apolitica. Nevoile calarasenilor sunt efectiv calcate in picioare pentru interesele de partid-PSD. Am primit adresa de chemare in judecata pentru hotararea imprumutului, am consultat, impreuna cu colegii mei, motivele invocate de catre Institutia prefectului prin care apreciaza ca hotararea de contractare a imprumutului de 42 de milioane de lei este nelegala si ne vom apara asa cum se cuvine. Este foarte trist ca se incearca, pe cai si pe considerente politice, stoparea oricaror investitii majore in infrastructura din municipiul Calarasi. Acest imprumut poate fi suportat de bugetul local cu usurinta si vine in completarea tuturor eforturilor pe care noi le facem pentru gasirea finantarilor necesare realizarii de obiective importante, pe care municipiul Calarasi le asteapta de zeci de ani. Vorbesc de finantari europene, in special. Vreau sa transmit atat grupului de consilieri locali PSD, cat si Institutiei Prefectului, ca dezvoltarea municipiului Calarasi, obiectivul principal al echipei din conducerea Primariei Calarasi, nu va fi umbrit sub nicio forma de aceasta incercare trista. Ma gandesc serios sa initiez un nou proiect de hotarare si am incredere in consilierii locali care au fost de acord cu imprumutul de 42 de milioane de lei ca vor fi alaturi de echipa mea in continuare si de calaraseni”, a precizat primarul municipiului Calarasi, Daniel Dragulin.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT) [citeste]
„Se incearca prin toate metodele sa imi scada posibilitatea de a mai castiga”
Primarul municipiului Calarasi si-a manifestat, nu demult, nemultumirea vizavi de modul in care actuala guvernare a alocat finantare primariilor. Din punctul lui de vedere, ideea este ca primarii Opozitiei sa nu reuseasca sa-si dezvolte comunitatile pentru ca electoratul sa-i taxeze la vot.
Din pacate, exista o tactica de subminare a dezvoltarii orasului si asta clar nu duce la nimic bun. Executivul a depus opt proiecte pe PNDL, dar nu a primit finantare decat pentru doua proiecte. De exemplu, au ,,uitat” ca scolile din Calarasi -
Scoala nr. 8, Liceul Agricol, Scoala nr. 10, Liceul Economic - nu au sali de sport. „Mai ales la Scoala 8, unde elevii veneau la Liceul Stirbei, lipsa unei sali de sport este serios simtita.
Iar asta numai de dragul de a nu arata ca in Calarasi, desi nu e primar PSD, se face treaba si orasul se dezvolta. Asta este perceptia mea. Cum e posibil sa aloci, la o localitate, cu 2.500-3.000- 4.000 locuitori, 300 miliarde lei vechi si pentru municipiul Calarasi doar 75 miliarde lei vechi? Asta in conditia in care la Calarasi se platesc cele mai multe taxe si impozite, ce se duc la bugetul national. Nu ma deranjeaza ca se dezvolta comunitatile locale, dar in primul rand trebuie pus umarul sa se dezvolte municipiile si orasele. Ne pleaca oamenii ca sunt conditii proaste la oras. Sunt multe probleme. Am vrut apoi sa achizitionam un teren la Liceul Economic. Pretul pe care proprietarul ni l-a impus a fost de 92 euro pe metru patrat. Nu au fost de acord consilierii opozitiei si au votat impotriva. L-a dat pana la urma terenul cu 90 euro altcuiva si a ramas Liceul Economic fara sala de sport”, a precizat primarul Daniel Dragulin, la ARENA FM, in cadrul Emisiunii „Subiectul Zilei”, specificand ca se face tot posibilul pentru a i se pune bete in roate. Miza principalilor adversari politici nu este alta decat de a-i scadea popularitatea si a nu castiga un nou mandat de primar la alegerile locale viitoare.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT) [citeste]
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6663Euro4.6663
Dolarul SUA - 4.042Dolarul SUA4.042
Sondaj
Dacă mâine ar fi alegeri, cu ce partid ați vota?
PSD
PNL
ALDE
PMP
USR
Alt partd
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker