Nr. 950, Anul 15, din 22-Septembrie-2017
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Mesaje pentru prieteni
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
Social
Proiect romano-bulgar pentru identificarea populatiei de insecte din zona transfrontaliera
Luni, 18 septembrie, la Complex Queen din Calarasi a fost organizata o masa rotunda in cadrul proiectului comun romano-bulgar numit „Elaborarea si adoptarea unui parteneriat institutionalizat comun privind managementul riscului asupra proliferarii excesive a insectelor care afecteaza sanatatea publica si siguranta in regiunea transfrontaliera Romania-Bulgaria“. Partenerii proiectului sunt Asociatia Municipiilor Dunarene „Dunarea” din Bulgaria si Fundatia „Natura Vie” din Romania. Obiectivul principal al proiectului este imbunatatirea considerabila a gestionarii riscurilor comune in regiunea transfrontaliera prin dezvoltarea unor parteneriate comune institutionalizate.
„Prin acest proiect se vrea ceva extraordinar, atat pentru populatia din nordul Dunarii cat si din sudul fluviului, din Bulgaria. Se doreste un parteneriat institutionalizat pentru a gestiona migratia insectelor, insecte care ne deranjeaza pe fiecare dintre noi. Si animalele sunt afectate de aceste insecte si cauzeaza neplaceri atat industriei hoteliere cat si celei zootehnice sau de prelucrare a carnii. Prin intermediul acestui proiect a fost identificata o noua specie de tantar, mult mai agresiva, dar si populatii masive de capuse sau tauni. In momentul de fata nu exista ceva coordonabil in privinta protectiei si tratarii populatiei si animalelor impotriva acestor insecte. In ultima perioada, s-au facut ceva pasi la Calarasi cu privire la aplicarea unor tratamente de dezinsectie, tratamente aplicate simultan si pe partea bulgara. In stadiul preliminar al proiectului au fost identificate foarte multe specii de insecte, vietati cercetate amanuntit la Institutul Cantacuzino. Un tratament impotriva acestor insecte nu s-a aplicat nicaieri in Europa, pe un teritoriu atat de vast“, spune Gabriel Sebe, presedinte al Fundatiei Natura Vie.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT) [citeste]
„Din dragoste pentru Calarasi“ a castigat concursul de filme de prezentare
La concursul de filme de prezentare organizat de catre Primaria Municipiului Calarasi, prin Muzeul Municipal Calarasi, s-au incheiat primele doua etape: inscrierea si jurizarea. La concursul „Calarasi/Acasa“ au fost inscrise 5 filme, iar in urma jurizarii a fost declarat castigator filmul „Din dragoste pentru Calarasi“, autor Cosmin Sutu.
Celelalte filme inscrise au fost: „Acasa Calarasi“, autor Gheorghe Florin Alin, „Calarasi ... Povestea unui adevar“, autor Ene Vergil, „Lichirestiul de ieri, Calarasiul de azi“, autor Ene Vergil si „Calarasi - Orasul Culturii“, autor Barbu Mihai Gabriel.
Decernarea premiului si vizionarea filmului vor avea loc in cadrul festivitatilor de deschidere ale Zilelor Municipiului Calarasi. Vizionarea tuturor filmelor se va face in cadrul unui eveniment special organizat la Muzeul Municipal Calarasi, la o data care va fi anuntata ulterior.
Mentionam faptul ca premiul concursului este de 1.500 de lei, impozabil.
[citeste]
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.595Euro4.595
Dolarul SUA - 3.8316Dolarul SUA3.8316
Sondaj
Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri locale, cu ce partid ați vota?
PSD
PNL
UNPR
ALDE
PMP
Nu merg la vot
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker