Nr. 1001, Anul 16, din 16-Noiembrie-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
8.septembrie.2018
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
Cotidian
„Nationalismul si Europa natiunilor”
Zilele acestea, la Muzeul Municipal Calarasi (aflat in subordinea Primariei Municipiului Calarasi) a avut loc o noua lansare de carte, sub egida Centenarului Marii Uniri.
Este vorba de lansarea volumului „Nationalismul si Europa natiunilor” * Despre Patologia Civilizatiei Europene, Editura Uranus. Cartea prezinta un excurs in lumea conceptelor Nationalismul si Noua Europa, Romania si nationalismul constitutional; Europa la zi; Dezintegrarea Identitatilor, etc.
Evenimentul a avut loc in prezenta autorului - Mircea Chelaru, general de corp armata, fost Sef al Marelui Stat Major al Armatei Romane, eseist, istoric, om politic roman, membru permanent al Congresului de Dacologie, detinator a numeroase functii in asociatii, ligi, fundatii, autor a peste 100 de articole, comunicari stiintifice si conferinte interne si internationale, alaturi de prof. dr. Sorin Danciu.
Organizatorii evenimentului au fost Biblioteca Judeteana ,,Alexandru Odobescu”, Directia Judeteana pentru Cultura si Muzeul Municipal Calarasi.
[citeste]
Inspectorii muncii au grija ca angajatorii sa asigure un mediu de munca sigur si sanatos tuturor lucratorilor
In cadrul actiunii de verificare a modului in care se respecta prevederile legale de securitate si sanatate in munca pentru mentinerea „locurilor de munca sanatoase pentru toate varstele”, la nivelul judetului Calarasi au fost alese 10 unitati din domeniile de activitate: comert cu ridicata si amanuntul, agricultura, industria textila, industria alimentara, constructii, colectarea si tratarea deseurilor, care au fost monitorizate pe parcursul anului 2018. Intreprinderile selectate au fost informate, indrumate, monitorizate si controlate in vederea eliminarii deficientelor identificate de catre inspectorii de munca si imbunatatirii starii de securitate si sanatate in munca.
Inspectorii de munca din cadrul ITM Calarasi au efectuat vizite de lucru la cele 10 societati selectate, in cadrul carora, de comun acord cu conducerea unitatilor au fost identificate grupurile de lucratori varstnici, cu varste cuprinse intre 50-65 ani, care au completat chestionare de evaluare privind conditiile de munca de la fiecare loc de munca. Aceste chestionare au fost anonime.
In urma analizarii chestionarele completate au fost efectuate vizite de inspectie la unitatile selectate in vederea controlarii modului cum sunt respectate cerintele legale impuse la locurile de munca. „Pentru neconformitatile constatate au fost dispuse masuri de remediere, astfel incat sa se realizeze un mediu de munca sigur si sanatos tuturor lucratorilor, mai ales prin asigurarea unor conditii de munca sigure si sanatoase si prin promovarea unei culturi de prevenire a riscurilor profesionale. Dintre masurile dispuse mentionam luarea de masuri pentru imbunatatirea conditiilor de munca la locurile de munca unde nivelul noxelor este depasit (pulberi); imbunatatirea iluminatului; amenajare vestiar, grup sanitar si sala pentru servit masa de catre lucratori; montarea de covor electroizolant la tabloul electric si autorizarea electricianului d.p.v. al securitatii si sanatatii in munca; revizuirea instructiunilor proprii de securitate a muncii si utilizarea lor la instruirea lucratorilor; luarea masurii ca toti lucratorii sa poarte echipamentul individual de protectie”, a precizat Ionela Iordan, sefa ITM Calarasi.
La finalizarea campaniei, la nivelul ITM Calarasi a fost intocmit un raport in care a fost prezentat impactul masurilor dispuse de inspectorii de munca in cadrul controalelor efectuate asupra persoanelor chestionate si cum acest lucru a dus la imbunatatirea conditiilor de munca.
[citeste]
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6639Euro4.6639
Dolarul SUA - 4.1179Dolarul SUA4.1179
Sondaj
Cine ar trebui sa mareasca salariile?
Politicienii
Piata
Imi este indiferent
Blocat in FM
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker