Nr. 950, Anul 15, din 22-Septembrie-2017
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Mesaje pentru prieteni
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
Cotidian
Dezbaterea regionala SMART CITY a avut loc la Calarasi
Primaria Municipiului Calarasi si primarul Daniel Stefan Dragulin au reusit sa reuneasca in resedinta de judet, intr-o dezbatere in premiera pentru orasul nostru, furnizori de solutii si echipamente IT si primari din regiunea de sud a tarii. Scopul dezbaterii ce a avut loc la restaurantul Hestia Park miercuri, 20 septembrie, si care s-a bucurat de prezenta ministrului Comunicatiilor si Societatii Informationale, Lucian Sova, a fost acela de discuta aplicat asupra a ceea ce se poate dezvolta in orasele noastre pentru ca, desi exista multe solutii smart dedicate si resurse care pot fi alocate pentru acestea, viteza de adoptare si implementare este redusa. Subiectele abordate in cadrul evenimentului s-au referit si la modalitatea in care pot fi eliminate unele bariere si accelerata viteza de decizie a autoritatilor publice pentru adoptarea solutiilor smart in beneficiul cetatenilor, mediului de afaceri, turistilor si administratiei.
„SMART CITY 2017-2020. NEVOI - SOLUTII – METODE“ a fost prima dezbatere regionala, dupa cea nationala, initiata de fostul ministru al Comunicatiilor, Marius Bostan. Demersul Primariei Municipiului Calarasi a fost sprijinit si de filiala Calarasi a Consiliului Local al Intreprinderilor Mici si Mijlocii.
Pentru ca in Romania conceptul de Smart City a fost deja imbratisat, cu succes, de administratii locale, tocmai de la Alba Iulia, Valentin Voinica, managerul de proiect, a venit la Calarasi sa prezinte proiectele de smart city implementate sau care urmeaza sa fie implementate acolo. Municipiul Calarasi urmeaza sa intre si el pe acest trend, in cadrul reuniunii, fiind prezentate proiectele de Mobilitate Urbana care au componente de smart city si care vor fi implementate, cu ajutorul finantarii pe Axa 4 a Programului Operational Regional 2014-2020 in urmatoarea perioada.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT) [citeste]
Toate unitatile scolare din Calarasi au avut autorizatie de functionare
Primarul municipiului Calarasi, Daniel Dragulin a precizat in cadrul unei conferinte de presa ca nicio scoala din judetul Calarasi nu a inceput noul an scolar fara autorizatie de functionare. Acest aspect este o premiera pentru judet, in conditiile in care, in anii trecuti, nici jumatate din unitatile scolare nu primeau autorizatiei. Dragulin considera ca aceasta reusita se datoreaza bunei colaborari dintre primarii si unitatile scolare, precum si a investitiilor care au fost realizate in scoli.
„Toate unitatile scolare din Calarasi au avut, la inceputul anului scolar, autorizatii de functionare, ceea ce nu s-a mai intamplat in anii anteriori. Acest lucru se datoreaza bunei colaborari pe care am avut-o cu unitatile scolare si a modului cum primariile si consiliile locale au raspuns solicitarilor venite din partea unitatilor de invatamant. Din punct de vedere al autorizarilor ISO, ori le-au obtinut deja ori sunt in curs de autorizare, asa ca sunt convins ca de anul viitor nu vor mai fi probleme nici din punctul asta de vedere. Este un lucru deosebit, pentru ca anii trecuti nu aveam nici macar jumatate dintre unitatile de invatamant cu autorizatii. La nivelul municipiului Calarasi, numai anul acesta am investit peste 27 de miliarde lei vechi pentru unitatile de invatamant“, a declarat primarul Daniel Dragulin.
Pe langa investitiile in scoli, primaria Calarasi desfasoara ample lucrari de asfaltare, in special in zonele afectate de proiectul CL7, dar si extinderi si reabilitari ale sistemelor de alimentare cu apa si canalizare.
„Se lucreaza la lotul 2 Navodari-Panduri-Victoriei-Macului si, chiar daca este un proiect multianual, eu sper sa fie finalizata macar partea dreapta dispre Combinat pana la Victoriei. Din discutiile purtate cu constructorul am aflat ca ar putea fi terminata intreaga lucrare mai repede, ceea ce ar fi un lucru extraordinar. Unii se plangeau ca nu vom termina nici Rocada, dar la finalul lunii august aveam decontate 50% din valoarea lucrarilor si stadiul lucrarilor ajunsese la 93,39%. De asemenea, avem lucrari de alimentare cu apa la km 4 pe DN, la fostul IAS, pentru ca si acolo sunt cetateni care au nevoie de apa si platesc taxe si impozite catre muncipiul Calarasi. Avem de asfaltat strazile dintre Progresu si Flacara si vom asfalta si curtile blocurilor, unde vom amenaja si locurile de parcare. Mai mult, se lucreaza la trotuarul de pe Cuza Voda, cu acces la blocurile N3, N9, 20 si 30 si urmeaza sa se asfalteze bulevardul 1 Mai si sa se reabiliteze retele de alimentare cu apa si canalizare pe strada Pescarusi. Ne gandim sa trecem la asfaltarea masiva a strazilor din Mircea Voda, din fonduri proprii, imediat ce iesim din perioada de garantie. Se lucreaza la infiintarea retelei pluviale pe Navodari si schimbarea coloanei de apa pe portiunea dintre strazile Digului si Prelungirea Luceafarului, unde conducta de alimentare cu apa este foarte deteriorata si deterioreaza si drumul. De asemenea, se lucreaza la documentatie pentru lotul 1 Musetelului-Stirbei Voda-Eroilor-Cresa, proiecte depuse pe PNDL 2“, a conchis Daniel Dragulin.
[citeste]
Consiliul Judetean Calarasi a cumparat cladirea fostei SIF Muntenia
Marti, 19 septembrie, s-a semnat contractul de vanzare-cumparare pentru imobilul situat in municipiul Calarasi, str. 1 Decembrie 1918, nr. 1A, bl. A24 (Flora), tronson 3, alcatuit din teren intravilan cu destinatia curti - constructii in suprafata de 308,44 mp (conform masuratorilor cadastrale).
Pretul contractului de vanzare - cumparare prin care GRUPUL FINANCIAR MUNTENIA S.A. a achizitionat imobilul de la Societatea de Investitii Financiare MUNTENIA S.A. a fost, in anul 2008, de 576.000 lei, fara T.V.A, iar Consiliul Judetean Calarasi a achizitionat imobilul la pretul de 120.000 euro fara TVA, la cursul euro din ziua semnarii contractului.
Pretul initial a fost 125.000 euro conform raportului de evaluare intocmit de un evaluator autorizat. Dupa negociere si o minuta incheiata intre ambele parti, s-a ajuns la pretul final de 120.000 euro fara TVA.
Imobilul compus din parter (alcatuit din 2 birouri, 2 depozite, 1 sala sedinte, 4 holuri si 5 grupuri sanitare) si etaj (alcatuit din doua depozite, 3 birouri, 2 holuri si 6 grupuri sanitare) va deservi Directia Judeteana de Administrare a Domeniului Public si Privat al Judetului Calarasi infiintata prin Hotararea Consiliului Judetean Calarasi nr. 127 din 27.09.2016 ca serviciu public cu patrimoniu format din drepturi si obligatii asupra unor bunuri aflate in proprietatea publica sau privata a judetului pe care le administreaza in conditiile legii.
Directia se confrunta cu o lipsa acuta de spatiu datorita faptului ca si-a marit numarul de angajati, achizitionarea imobilului fiind urgent necesara.
[citeste]
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.595Euro4.595
Dolarul SUA - 3.8316Dolarul SUA3.8316
Sondaj
Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri locale, cu ce partid ați vota?
PSD
PNL
UNPR
ALDE
PMP
Nu merg la vot
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker